Ramazan'da da verilir arkadaşlar.
Ramazanda zekât verecek misiniz?
Ramazan'da da verilir arkadaşlar.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Küçük bir düzeltme yaparak yoruma başlamak isterim..
"borcu olmayan kişinin" derken, borcu olan biri zekat vermekten muaf diye bir şey yok..
Sizin de belirttiğiniz gibi nisab miktarınca bir malı veya parası olması ve üzerinden 1 sene geçmesi aranır..
İki, üç, dört veya beş yıl gibi uzun vadeli taksitle araba veya ev satın alan bir kimse, borçlu sayılır. Hanefi mezhebine göre, borç, ister hemen ödenecek bir borç isterse tecilli bir borç olsun, zekât miktarından düşülür. (bk. İbn Abidin, Reddu'l-Muhtâr, Meymeniyye tab., II/6; Kâsânî, Bedâyi', Kahire 1327, II/11)
Ancak bazı âlimler, uzun vadeli borçların zekâtı düşürmeyeceği görüşüne varmıştır. Özellikle Şafii mezhebi ve Ahmet b. Hanbel'den nakledilen bir görüş bunu desteklemektedir. Ayrıca sahabenin büyüklerinden bu görüşü ileri sürenler de olmuştur.
Bu açıdan, uzun vadeli borcu olan kimse, taksitlerini vadesi geldiğinde düzenli bir şekilde ödeme imkânına sahipse, elinde bulunan nisap miktarı malın zekâtını vermesi ihtiyaten güzel olur. Çünkü günümüzde insanlar borçlarını on, on beş yıla kadar yayabilmektedirler.
Böyle olunca yıllık verilen zekât hesaplandığında bu uzun vadeli borçlar, genel itibariyle nisap miktarını düşürmektedir. Bunun sonucunda Müslümanlar, her yıl zekât ve kurban vermekten mahrum kalmaktadırlar.
Buna göre yıllık borcu hesaplayıp geriye kalan nisap miktarı maldan zekât vermeyi tercih etmek, zekâtın ruhuna uygun düşecektir.
Günlük bu sene ne kadar acaba. Orucumu tutar fitre ve zekatımı veririm
Eig için teşekkürler 💐
Cevap
3Cevap
Keşke verebilecek düzeyde olsam verecek olanlara bit tavsiye hepsini bir kişiye vermeyin bölüştürün ne kadar fazla kişiye verirseniz o kadar iyi
Allah nasip edrse inşallah ama zekat vercek insanda bulamıyoruz
Zekat vermiyorum çünkü bana zekat verme ya da fitre verme gibi şeyler farz olarak düşmüyor belirli miktarda parası , hazinasi veya hayvanı olan veriyor benim bunlardan yok.😂
Fitre Onun adı ve yapılan yardımları kimsenin görmemesi lazım (sağ elin verdiğini sol elin görmemesi lazım)
Ramazanda fitre verilir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?