Ramazan'a son 12 gün kaldı, ben tabii ki iple çekiyorum orucun gelmesini 😎 Sizde durumlar nasıl? Sahurlara, Nihat Hatipoğlu'na, iftarda sıcacık pidelere ve tabii ki davulculara bahşiş vermeye hazır mıyıızzz? 😏
Rahmet ve bereket ayı Ramazan-ı Şerif. Bu ayda ibadet yapmayanlar ibadete başlamalı ibadet yapanlar daha fazla ibadet yapmalı. Oruç sadece aç kalmak değildir. Orucu dilinle, belinle, elinle tutman lazım. Yani diline beline eline hakim olacaksın. Kaldı ki yanılmıyorsam Japon bilim adamları yapmış olduğu araştırmada 12 ayın 1 ayını oruçlu geçiren insanların vücudun kendini yenilediğini vücuda orucun iyi geldiğini de tespit ettiklerini okumuştum. Son olarak Allah'ım küçük büyük ne kadar günahımız varsa affet bu yorumu okuyan üyelerinde günahlarını affeyle.
Rabbimize Şükürler Olsun Sağlıklı Sıhhatli Görebililcez inşallah bugün Tam 11 Gün kaldı Ramazan'ı Şerif o Rahmet Huzur Bereket Ayına Hazirim oruç ne kadar zorluk olsa da nefsim için çok iyi oruç nefsin isteklerini engellemektir
Güllacımızı aldık bekliyoruz biz de ilk gün tatlı olarak illa ki güllaç yapılır. 🥰Ancak sıcak pideyi her gün almak bu yıl biraz zor gözüküyor. O nasıl bir pide fiyatıdır 😳
Oruç tutmayacağım. Ben zaten açlık sınırının altında yaşıyorum a... m... k geliri yoksulluk sınırı üstünde yaşayanlar, milletin hakkını yiyip zenginliğine zenginlik katanlar oruç tutsun. Esas onların anlaması lazım yoksulun, fakirin halinden. Ben zaten yoksulum, fakirim a... m... k Başladık yine her senedeki gibi lüks otellerin restoranında oruç açanların, bölüm başı yüzlerce lira para alan din adamlarının, fakirlere fakirliği övdüğü aya 😂😂😂😂😂
@arvess Yukarıdaki açıklamayı yapan biri sence birileri için oruç tutar mı? Oruç neden var? İslam'da oruç neden var? Benim bildiğim orucun olma sebepleri şunlar: Yoksulluk yaşayan, yiyecek ekmeği olmayan, içecek suyu olmayan insanlarla empati kurmak onların halinden anlamak hatta bu aylarda malının bilmem kaçta birini güya fitre zekat diye veriyorsun. Yine bu bir nefs terbiyesidir diyorlar güya bu aylarda fan fini fin fon işlerini yapmayacaksın, 31 falan çekmeyeceksin, karı kıza bakmayacaksın, küfür etmeyeceksin, hem nefs terbiyesi yapıp hem de nefsini iştahlandıracak şeylere karşı sabırla hoşgörülü olacaksın. Nefsini iştahlandıran biri olduğunda da ona köpek gibi bağırıp, küfür edip dövmeyeceksin. Ramazan ve oruca atfettiğiniz amaçlar bunlar değil mi?
Ramazan Haberleri, hemen bir kapalı çarşıya, bilmem ne çarşısına gidelim bakalım ramazan alışverişi ne alemde. Hurmanın kilosu olmuş bilmem kaç yüz lira, yumurta, peynir, zeytin, tereyağ, sucuk sahurda en çok tüketilen şeyler yine zam gelmiş. Sanki daha önce ucuza alınıyormuş gibi. Evinde iftara, sahura ne pişirip koysam diyen, sahurunda iftarında makarnaya, çorbaya talim eden insanlara mı bu ramazan? Yoksa 10 saat aç kaldığı için işkembesini dinlendirdiği için sahurunda iftarında kuş sütünün bile olduğu sofralarda tıkınanların mı? Halkı sıçtığı bokun suyunu sıkıp içerek hayatta kaldığı ülkede, zamanında C E H A P E zihniyeti halk yoksulken Çankaya'da balolar düzenliyordu diyerek alttan alta Atatürk'ü eleştirip "Halk açken karılar kızlarla içkili miçkili balolar düzenliyor." düşüncesini aşılayıp binlerce kişiye milyonlarca tl'lik ramazan yemeği verenlerin mi? Asgari ücretle canını dişine takıp ağır işlerde çalışıp, o aldığı maaşında yarısından fazlasını giderlere verip, sofrada sebzeyi bile göremeyenlerin mi? Ramazan Kuran kursunda çocukları elleyip, tarikatlarda cemaatlerde müritlerinin karılarından kızlarından kendine harem kuranların, oruç tutmuyor, sokakta durakta terminalde sigara içiyor diye adam dövenlerin mi? Yoksa kendi halinde yemeğini yiyip, sigarasını, içkisini içip çekip gidenin mi? Bu ramazan kimin?
@arvess ben açta tutmam tok da tutmam hiç şeyimde de olmaz. En çok neye gülüyorum biliyor musun? Televizyonlara. Sanki televizyonların çükü varmış da sünnet ediliyormuş da kelime-i şahadet getirip müslüman olmuş gibi 11 ay boyunca televizyonlarda her türlü mide bulandıran ahlaksız dizileri koyuyorlar, tecavüz desen var, şiddet desen var, suç işleme suç örgütü falan var onlar bir de bunu vatan için yapıyormuş gibi gösteriyorlar. Sudan sebeplerle öpüşme sahnesi gösteriyorlar ama hep öpüşmede kalıyor asla düzüşmüyorlar televizyonda. Hep böyle kenarından dolaşıyorlar ki imanımız bozulmasın. Aldatma boynuz desen dolu dolu ama ne hikmetse ramazanda herkes müslüman oluyor. Çağrı filmini her ramazanda kayıttan oynatıyorlar. Ulan Bülent Ersoy bile türban taktı be. :D :D :D :D :D
Orucu da siyasetle ekonomiyle mantığa bağlamazsın, Oruç sadece Allah emretti diye yapılır. Dini siyasete karıştıranları beğenmezsiniz. Hiçbir farkınız kalmamış 🙂
@turlar Dinin kendi mantalitesi yanlış. Neden milleti sadakaya muhtaç etmek yerine sadakaya muhtaç olmayacak şekilde bir dünya görüşü yaratmamış? Senin refah yaşaman neden birilerinin vicdanına teslim edilmiş?
İmtihan dünyasında yaşıyoruz diye inanıyoruz ve insanların her şeyle imtihan olması doğal bir şey. Birbirleriyle de imtihan oluyorlar demek ki. Aksi taktirde imtihan diye bir şey olmaz ve cenette yaşıyor olurduk zaten. Allah verdiği zekanın karşılığını veriyor muyuz diye bakıyor ve zorluklar karşısında sabredip, bana kulluk ediyor mu kulum diye bakıyor olabilir.
Allah'a inanıyorsan ve dine de inanırsan. gönderdiği dine de koşulsuz inanırsın,
Ben sadece tahmin yürüttüm ki benim bunları tam olarak bilmem mümkün değil, Sen de Allah a kafa tutuyorsun herhalde. Allah varsa Allah'tan daha iyi biliyorum ben diye düşünüyorsun herhalde. En iyi sen biliyorsun.
Eğer Ateist veya Deistsen veya vs. sen de Burada niye dinleri siyasete alet ediyorsun onu anlamadım. Siz değil misiniz laik olan?
@turlar Dini siyasete ben alet etmiyorum. Din indiğinden beri siyasete alet oluyor. İslamı dünyaya yaymak için yapılan tüm savaşlar emperyal niyetlerle yapılmıştır. Aynısını Hristiyanlar da yapmıştır. Bir tek Yahudiler yapmamıştır. (BEN YAHUDİ DEĞİLİM) İmtihan diyorsun ya dünya nüfusu 7 milyar küsur olmuş bunların içinde en çok sefalet çeken milletlere baktığında onların inançlarına baktığında Müslüman olduklarını görürsün. O müslümanların olduğu ülkede de zenginliğin paranın çok az bir kesimin elinde olduğunu diğerlerinin yoksullukla mücadele ettiğini ve bunlara isyan etmediklerini hepsinin de bunu senin gibi bir çeşit sınav olarak gördüğünü görürsün. Hindistan var mesela onlarda bu olay yasalaşmış kast sistemi olmuş. Müslümanlarda yasalaşmasına bile gerek görmemişler. Din önemli bir şeydir. İnsanın hayata bakışını belirler. Kültürü şekillendirir. Eğer dediğiniz gibi ilahi bir sınav olsaydı bunlar o zaman para daha karma bir yayılım gösterirdi. Yani tıpkı doğuştan gelen noksanlıklar gibi olurdu. Ama o bile bir imtihan değil. Senin ailende sürekli akraba evliliği yapılmışsa, sen de akrabanla evlilik yapıyorsan doğuştan gelen noksanlıkların görülme olasılığı artıyor. Çünkü benzer gen dizilimleri artıyor. Yine senin genlerindeki mutasyonlardan gelecekte yakalanma ihtimalin olan hastalıkları görüp bunları ortaya çıkaracak bir hayat yaşadığında bunların görülme riskini arttırıyorsun. Aslında ilahi bir sınav yok. Eğer olsaydı Müslüman olan ya da İslamla yönetilen ülkelerde refah sadece belli bir kesimin elinde kalmazdı. Bunu Türkiye özelinde düşünmeyin sadece bunu tüm Müslüman ve İslami kaidelerle yönetilen ülkelerde görebilirsiniz. Kurulmuş olan Türkiye Cumhuriyeti topluma kodlanmış din yani dünya görüşüne rağmen mümkün mertebe dini devletten uzaklaştırmasına rağmen, çeşitli menfat çevreleri bundan hoşnut olmamış bu yapıyı tahrip etmek için ellerinden geleni yapmıştır. Din sosyolojiyi belirler.
@arvess Dinden çıktın diyorsun ya çıkılabilen bir şeyse canım isterse yine girerim. Canım isterse yine çıkarım. Çıkarım girerim; girerim çıkarım; çıkar girerim, girer çıkarım. Çıkıp çıkıp girerim girip girip çıkarım ne var yani :D :D :D :D
Basbayağı ediyorsun, etmiyorum diye sıyrılmaya çalışma. Bu dünya böyledir, güçlü olmazsan seni ezerler. Müslümanlar fetihleri sadece Müslümanlığı yaymak için falan yapmadı. Oradaki halktan vergi aldılar. Ne zannediyorsun sen vergi almadan toprakları genişletmeyerekten bulunduğun yerde ayakta kalmayı mı? Eskiden böyle bir şey yoktu. Nüfusun fazlaysa ele geçirmek zorundaydın. Sadece müslümanlar değil bunu herkes yaptı.
Ayrıca müslümanlıkla halkın başarısız olmasının hiçbir alakası yok.
İstersen en kötü ideolojiyi getir halk plan yapmasını bilip, çalışıp kurallara uyarsa o ülke kalkınır.
Burası bir imtihan yeri bana göre ve sen bunun böyle olmadığını karmakarışık bir şekilde anlatmaya çalışmışsın, anlattıklarını sen anlıyor musun emin değilim. İmtihan olayını genlerle çürütemezsin, akraba evliliği de aynı şekilde. İnsanlar isterse aklını kullanıp genetik testler yaptırabilirler. başına genetik hastalık gelenle aç kalan da imtihandadır bana göre. Yaşamımızın hiçbir değeri yoktur aslında. Mesele zamanı nasıl kullanıdığımzdır. Bunu anlamıyorsunuz. Ve genetik hastalıklar sadece akraba evliliklerinden ortaya çıkmıyor. Normal evliliklerden de ortaya çıkıyor k
Para ne alaka onu hiç anlamadım. Paranın ülkenin müslüman kesimin sadece bir kısmında birikmesinin imtihanı çürütmekle ne alakası var onu da anlamadım. O da imtihan der geçerim. Temellendirmelerin basit ve yetersiz.
@turlar Fazlasıyla yeterli sana ne anlatsam boş. Hiçbiri de karmaşık değil. Bunları sadece Müslümanlar özelinde düşünme dedim. Hristiyanlık da böyle. Avrupa, Afrika ve Amerika kıtasını sömürürken dinle sömürdü. Yani ben özetle şunu diyorum bu 3 ilahi din insanları sömürmek için, toplumların isyan etmemesi için uydurulmuş bir afyon. Üst akıllar bunları çok güzel kullanıyorlar. Cevap da hazır bu bir imtihan, bir dahakine kralsın be oğlum. Batı toplumları dinin etkisini sosyal hayattan eğitimden devletten söküp atınca onun yerine aklı koyunca insanlar kendi hayatlarının değerli olduğunu idrak etti ve belli bir seviyeyi korumak adına hep birlikte çalıştılar. Diğerleri gibi bu dünya sınav dünyası safsatasını devam ettirmediler.
Bazı toplumlar hiçbir şeyi farkmetmedi, bilim adamı zümresinin bulduğu teknolojik buluşları ticarete dönüştürüyorlar ve kurallara uyuyorlar hepsi bu. Kimse Türkiye ile düzgün ticaret yapmak istemiyor, türkiyenin de üretim kapasitesi düşük ve yüksek teknoloji pek bir şey yok.
Hazırım.. Heyecan, sabırsızlık ve mutlulukla bekliyorum.. Ramazan'ı layıkıyla ağırlamamı da Rabbim nasip etsin inşaAllah. Logoyu takke yerine davula yapıştırsaydınız keşke.. Hem camiye ayakkabıyla girilmez ☺ Bu nasıl bir davulcuymuş 😁
Böyle insan vücuduna zararlı uydurmasyon işlerle ilgilenmiyorum. İlgilenenlere başarılar dilerim. Tek doğru yol olan deizm'i hep beraber bulacağız inşallah.
@Deda77 Geçen yıla kadar hiç bırakmadan tuttum geçen yıldan beri asfaltta çalışıyorum gönül isterdi tutmayı ama sıcak asfalt olduğundan suyu çok ariyorum
Ramazana girmeden önce su orucu tutarak başladım. Bugün ikinci günüm. Ramazana girmeden önce katı gıdalara geçip sonrasında 1.200 kalorilik bir diyet planladım.
Her ne kadar müslümanların aklını kullanmadığını iddaa etsem de fazla hakaret etmişsin @QueenOfTheFate hak ediyor oldukları doğru fakat bize böyle kötü sözler sarf etmek yakışmaz.
@QueenOfTheFate ben seni kendim gibi saygılı insanlar tarafında tuttuğum için biz hitabını kullandık. böyle şiddetli olmak bize yakışmaz. müslümanların yaptığı gibi hakaretler, tecavüz, katliam vs. yapamayız.