Fotoğraf karesine takılan insanlar vardır, tanımayız etmeyiz ama öylece bir unsur olur resimlerimizde, aranamaz, araştırılamazdırlar, bir kereye mahsus görülmeliktirler çoğu kez..
Ramazanlar da böyle hepsi bir kerelik ve hepsinin ayrı bir ocağı ayrı rüzgarı var..
Nerden bileceğiz? komşumuzun ya da en yakından gördüklerimizin veya kendimizin son gülüşü, son eyvaAllahı son yürüyüşü olduğunu.. Kaçımızın hayat musluğu kapanıp damla damla son heyecanları çağırdığını nereden bileceğiz? Son Ramazanı eda edip , son rükuyla bezenip son defa helallik alıpta kabristan halkına katılan salise salise gidenlerimiz var.. Fazla büyütüyoruz kendimizi, balon gibi uçuyoruz kah buraya kah şuraya.. Oysa boş şarkılar mırıldanıyoruz, çakılıyız ya..! hep bu kıymetli anlara ulaşmaya layık olacak emniyetindeyiz. Sayılı kelimelerimiz, sınırsız emellerimiz var. Fazla uzun iflasa götüren rüyalarımız, titreten korkularımız var..
Yılda bir defa gelmesine karşın cok güzel bir şekilde ifade etmişsiniz Ramazanı. Evet aslında sadece Ramazanı değil tüm anlarımızı hayatımızın son aynıymış gibi değerlendirip yaşamak gerekir. Bu çok kıymetli iştirakınız için teşekkür ederim hocam.
Bu ilk bana ve kaç kaldı bilmiyorum. Bu sebeple elimde olan herşeyi en son damlasına kadar kullandığım gibi bu Ramazan şansınıda en uç noktasına kadar kullanma peşine düşmüş durumdayım. Hayatım 1 gün kadar bile değilken günleri kovalama ve hesaplama ile uğraşamam. Elimdekini kullanır ve yeni hediye verilirse onu o zaman düşünürüm.
En İyi Cevaplar