Peygamber efendimiz "Ramazan ayının başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise cehennem ateşinden kurtuluştur" Buyurmuslar Ramazan sevgidir Ramazan berekettir Ramazan kardesliktir Ramazan sabirdir Ramazan şükürdur Ramazan... nedir? Sizin icin Ramazan ne demek
11 ay boyunca hiç düşünmeden açlığı tokluğu farkermeden canımızın çektiği her türlü yiyeceği tüketiyoruz.. Ramazan ayı nefsi terbiye etmek demektir..11 ay boyunca sürekli öğütmekle uğraşan organları dinlenmesine müsada etmek demektir.. Ramazan şükrü açın halinden anlamayı . Aynı sofrada oturup bir ekmeği bölüşebilmek demektir.. Ramazan Allah'a daha yakın olmak.. Bir hurmayla Oruç açan s. a. v efendimizi gönüllerimizde anmak.. Müslüman olmanın verdiği güzellikleri tatmak demek huzur ve maneviyata kendimizi daha yakın hissetmek demek
benim için hiç bir şey ifade etmiyor çünkü oruç tutmanın kimseye bir faydası olmadığını düşünüyorum açın halinden anlamak istiyorsak neden bunu sadece özel bir ay yapalım ki bunun yerine aç olan fakir olan insanlara her zaman elimizden geldiğince yardım etsek daha faydalı olur diye düşünüyorum ve çoğu müslümanın orucu şov yapmak ve sevap işlemek için tuttuğunu düşünüyorum. mesela bakıyorum çoğu insan bütün gün oruç tutuyor ama akşamında ziyafet çekiyor yani bence bu durumda orucun hiç bir anlamı kalmıyor çünkü sen iftar yaparken yine aç insanı unutuyorsun. islam dinindeki amacı bu olmayabilir ama insanlar doğru düzgün uygulamıyorlar bu ibadeti
Bence ramazan ayı huzur ayıdır. Allaha en yakın olduğumuz zaman oruç tuttuğumuz ve namaz kıldığımız zamandır. Oruç tutmak bizi günahlardan korur. Aç olan insanları anlamamızı sağlar, vücudumuzu temizler ve nefsimizi terbiye ederiz. Ramazan bereket verir sofralarımız bereketle, sevgiyle dolup taşar..
Ramazan da günlerin yenilen yemeklerin kurulan sofraların olunan ibadetlerin tadı bir başkadır. Ramazan benim için insanın ruhen ve manevi güçlü ve sabırlı olmasidir. Arinmaktir, Sabirdir; şükürdür, insan aç insanlarin halinden anliyor. iradesine yenik düşmüyor, çok başkadır ramazan.
insanların empati yeteneğini geliştirmesidir diyebilirim. düşünsene oruçlusun. yemekler var ve yemiyorsun. fakiri veya dar gelirliyi anlıyorsun. o anlık da olsa anlıyorsun. hastalığından dolayı yiyemeyeni de anlyorsun. imkanı olsa bile yemesi yasak olanı anlıyorsun.
Kendimi tanımam ve arınmam demek. Hani herşeyi bana şeytan zorla yaptırıyorduya, şimdi şeytan yok ve ben neyim onu görüyorum. Bakalım şeytan gerçekten beni yönetmişmi? Yönetti ise neden ben izin verdim onu irdeliyorum.
Tabiki maneviyatın yüksek olduğu bir ayı temsil ediyor. Ayrıca maneviyatın insan yaşamı için ne derece önemli olduğunu, insanın kendisini hesaba çekmesi gerektiğini hatırlattığı için kıymete değer bir ay.
Ramazan, İslam’ın temel esaslarından olan oruç tutmakla emredildiğimiz, her yılın bir ayına özel ibadet mevsimidir. Oruç, kul olduğumuzun farkına varma, nimetlerin değerini anlama, nefsi terbiye etme, toplumdaki muhtaç insanların durumlarını daha iyi anlama ve beden için bir perhiz olması gibi pek çok faydaları sayılabilecek bir ibadettir
Benim için Ramazan bir sabır ve irade eğitimidir. Manevi havası huzuru başka hiç birşeyle kıyaslanamaz en kıymetli duygudur. Allah için birşeyler yapabildiğim en güzel ibadettir..
Ramazan girip çıktığı hâlde günahları affedilmeyenin burnu sürtülsün!!) [Tirmizi] bu yazıyı gördükten sonra cok daha anlamlı hale geldi Ramazan.. ayrıca değerlendi 🙂
Mutluluk, Birlik, Beraberlik, Teslimiyet, Huzur, Ve Yakarışı temsil ediyor. Ama bu yıl bir garip hicbir şey anlamıyorum çok huzursuz geçiyor piskolejiler bozuk teravi namazları yok. Birlikte acılan sofralardan uzak öyle bir garip
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
arinmak. orucluyken kendini kus gibi hafif hissedersin gunaha harama bulasmazsin bu yuzden arinmis olursun hem bedenen hem ruhen
1
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
ve iradeni korursun binevi insanin kendisine ve allaha verdigi sozu yerine getirmektir. allah kabul etsin herkesin bu guzel ibadetini
Bir ay boyunca dini kurallara dikkat edip kalan onbir ay alkole, kumara, zinaya hadi bunlar hiçbir şey şiddete, istismara, cinayete ve ayrımcılığa gırla devam ayı.
Toplumsal baskı. Oruçlumusun sana ne mezarıma mı giyeceksin islam ahlakında hırsızlık yalan talan riyakarlık hak adalet var İken şahıs benim midemin derdine düşmüş