3 gündür regl olacağım diye oruç tutmuyorum?

3 gündür regl olacağım diye oruç tutmuyorum ama bir türlü olamadım ya. Karnım da ağıyor. Ben eminimki niyetlensem oruç tutsam orucun bitmesine saatler kala regl olurum yüzde yüzde eminim.
Daha önce 1 kere başıma geldi. İftardan 5 dakika önce regl oldum. O kadar tuttum dedim birkaç dini bilgisine güvendiğim kişiyle görüştüm hepsi de kazası gerekir dedi 5 dakika için ve eminim bu defa da öyle olacak.
O yüzden 3 gündür tutmuyorum ama olamadım işte olamıyorum. İnadına gelmiyor resmen. Ama niyetlense gelir. Ne yapmalıyım sizce? Boşuan günaha giriyorum kendimi çok suçlu hissediyorum.

Şimdi özellikler ERKEKLER diyecek ki sen tut olursan kaza edersindiyecekler. Ya insan ane kadar koyuyor biliyor musunuz? O kadar tutuyorsunuz. İşe gidiyorsunuz eşek gibi koşuşturuyorsunuz ve o koşuşturmada aç susuz başınız dönüyor ama Allah için tutuyorum diyorsunuz ve son dakikalarda bir anda pat. Aynı günü bir daha hç yaşamamış gibi tut şimdi.
3 gündür regl olacağım diye oruç tutmuyorum?
Cevapla