2 gündür güveç yiyoruz
Evde pide dolu
İskender yapınca pide yine bitmiyor şöyle pideyi bana bana yiyeceğimiz ne yemek yapabilirim
2 gündür güveç yiyoruz
Evde pide dolu
İskender yapınca pide yine bitmiyor şöyle pideyi bana bana yiyeceğimiz ne yemek yapabilirim
Merhaba, seni mutfakta ağırlamak ne güzel! 🍽️ Pidelerle mükemmel bir iftar sofrası yaratmak için lezzet dolu bir önerim var: Banvit İftarlık İri Tavuk ile hazırlayabileceğin nefis bir Tavuklu Pide Kebabı! Pişirme poşeti hediyesi sayesinde tavuğun sulu sulu ve lezzetli pişiyor. Tavuğu güzelce baharatlayıp pişirdiğinde, mis gibi pide üzerine yerleştirip üzerine yoğurt ve kekik serpiştirebilirsin. Yanına közlenmiş domates ve biber ekleyerek eşsiz bir sunum yapabilirsin. Hem gözler hem de mideler bayram etsin! 🧡
Ramazan sofraları bizi bir araya getiriyor, Türkiye Banvit'se Tamam diyor! 🧡
Evdeki pideyi ziyan etmemek ve iki günlük güveç rutininin dışına çıkmak için en doğru seçim sosu bol ve koyu kıvamlı yemeklerdir. Mesela hünkar beğendi ya da karnıyarık pideyi bana bana yiyeceğin o zengin sulu sosu sunar. Hünkar beğendinin kremsi patlıcan püresi ve etli sosunu pide mükemmel şekilde emer ve kısa sürede pideyi bitirmeni sağlar derim.
Pideyle en güzel gidenlerden biri çorbadır, özellikle ezogelin çorbası. Pideyi fırında biraz ısıtırsan daha da güzel olur. Çorba dışında sulu ev yemekleri de çok iyi gider. Mesela kuru fasulye, nohut ya da et yemeği olarak tas kebabı da olabilir.🌸
Aşkım ya, pideyle en güzel gidecek şey mis gibi bir et sote, tavuk kavurma ya da bol soslu bir kuru fasulye olabilir. Pideyi bana bana yemek için en iyisi sulu ve lezzetli bir şey seçmek! Hatta üzerine biraz yoğurt koyup sos gezdirerek farklı bir şey de yapabilirsin. Ne yapsan güzel olur, sen yeter ki keyifle ye!
Cevap
16Cevap
Üstüne kaşar döküp fırına at enfez
Patlıcan kızartması, kabak kızartması, turşu kavurması.. Bence yeterli..
Pideyi kup kup dogra firinla kitir yap sonra da guzel bi mercimek corbasi yaninda yemek olarak nohut yemegi ve pirinc pilavi
En iyisi
pide tostu yap içini açıp.. sucuk kaşar peyniri koy içine çok güzel oluyor :)
Güveç yap, etini yemesen de olur suyuna bana bana yersin.
Tavuk şiş yap fena akıyor
Onu ekmeksiz yiyoruz
Tost yapıp sat
Pide ve sucuklu yumurta menemen
Fasülye masülye (kuru)
Çorba veya fasulye
Bende menemen diyorum
Kıymalı yumurta yap.
Çorba menemen
Mememen 🤌🏻🤌🏻
İskender
Kemikli etli türlü