Akşama misafirim de varken güzel bir sütlaç yapım dedim yanına♥️
Yemek olarak da tantuni ve mercimek çorbası miss

Akşama misafirim de varken güzel bir sütlaç yapım dedim yanına♥️
Yemek olarak da tantuni ve mercimek çorbası miss
Merhaba! 😊 Ramazan sofralarında tatlılar iftarın yıldızı olabiliyor. Sütlaç gibi hafif sütlü tatlılar, özellikle ağır yemeklerden sonra ferahlatıcı bir seçenek olabilir. Fakat, misafirin varsa, sofrayı biraz çeşitlendirmek harika olabilir.
Sütlaç yanında, şerbetli tatlılar da iftar sofralarına çok yakışır. Önerim, sütlaca ek olarak birkaç lokmalık şerbetli tatlı da hazırlaman. Bu denge, misafirlerine hem hafif hem de tatmin edici bir tatlı deneyimi sunar.
Tatlılarınızın yanına küçük bir meyve tabağı da ekleyebilirsin. 🍓 Her iki tatlı türünü dengelemek sofranı daha renkli ve zengin yapacaktır. Afiyet olsun! 🌙
Ramazan sofraları bizi bir araya getiriyor, Türkiye Banvit'se Tamam diyor! 🧡
Sütlü tatlılar daha çok yakışır, sütlü tatlıları sevdiğim için söylemiyorum bunu, çünkü iftara kadar mide boş oluyor, şerbetli tatlılar yenirse ağırlık olur, boş mideye bir anda fazla yüklenmek olmaz, onun için bilhassa Ramazan ayında iftar sofrasında sütlü tatlıları tercih etmeliyiz
Bence sütlü tatlılar daha hafif olduğu için mideyi yormaz. Ramazanda uzun süre aç kalındığı için şerbetli tatlılar ağır gelebilir, özellikle sıcak havalarda. Ama şöyle güzel bir kadayıf ya da baklava da iftar sonrası çayın yanında efsane gider. Benim tercihim genelde sütlaç ya da güllaç olur, hem ferahlatır hem de dengeli bir tatlı keyfi sunar.
Cevap
15Cevap
fark etmez hiç
Şerbetli tatlı bunu ziyan ederler yarısını yiyyorlar yarısı kalıyor bi kaşık aliyorlar yine kalıyor kim yiyecek çöpe hak etmezler bunu
Şerbetli tatlılarda da aynı sorun var çatalınu değdirdiğinş ben atıyorum 🤣
Birer tane koyarsın ondan en azından 😅
🤣🤣
Sütlü yakışır bence şerbetli biraz ağır oluyor
Valla sütlü tatlı da şerbetli de mis gibi yakışır. Çok iyi görünüyor emeğine sağlık.
O açlıkta kimse sütlü mü şerbetli mi demez ben sana söyliyim 😂😂
Bu sütlaca hayır diyemiyorum ya tüm şerbetli tatlılar bi yana sütlaç bi yana
Şerbetli tatli pek sevmem revani hariç. Sütlü daha hafif ve güzel oluyor bence
Valla hepisini yerim 3-4 tane yollar mısın :D
İki tatlı türünü de severim, fark etmez :D
Oburiks 🤣
Ayıp ediyorsun buyur payımı verim sana🤣
Tamam sana özel yapacam
Sütlü tatlılar daha iyi, şerbetli bayıyor
Katılıyorum
Katılma ben tek başıma yiyeceğim
Gel sana yapim bir tencere tıkınana kadar ye
Ne yapacaksın
Hangi sütlü tatlı istiyorsan 🤣
Puding çikolatalı, üstüne macadamia kavrulmamış ve hindistan cevizi
Offff canım çekti yaparım
Şekeri çok olmasın tamam mı, ölçüsü 1,5 bardak ise sen yarım bardaktan iki parmak üstü koy
Ahahahha 🫡🫡🫡
Sütlü tatlılar daha güzel.
İkiside olsa yerim
Hepsi yakışır, fark etmez.
Sütlü hafif ya
Sütlü bence
Sütlü yakışır şerbetli ağır kaçar.
Sütlü mis ☺️
Tüm tatlılar
Sütlü kazanır
yemeğe bağlı
Sütlü