MANİPÜLE Mİ EDİLİYORUM?

Merhabalar aslında mantıken doğru yaptırımı düşündüğüm ama vıcdanen rahat edemeğim bir konu var. Aslında vıcdan mı yapıyorum yoksa yıllardır yaptığım iyiliğin zamanla görevıme dönüşmüş olmasından dolayı mı bır baskı içinde hissedıyorum karar veremedim o yuzden baska fikirlere ihtıyacım var. Babam ben cok küçükken öldü ve annemle tek yasıyorum hemen yan evımızde oturan 48 yasında bekar cocugu da olmamıs eli ayagı tutan bır dayım var. Bunca yıl bana dayılık asla yapmadı ama lafa gelınce ben yegenıyım ve her konuda ona yardımcı olmalıyım. sureklı hızmet bekleyen, herseyı başkasına yaptırmaya çalışan başkalrı üzerinden gecınen kendıne bile faydası olmayan bir dayım var. Bu sadece ev işi ile sınırlı kalmıyor bahce hastane vs aklınıza gelecek her şey. Narsıst bır adam ben önceleri kıyamayıp yapıyordum tek erkek diye el bebek gül bebek yetıstırılmıs etrafındaki herkezın ona hızmet etmek için var olduğunu sanan bır zıhnıyetı oldugunu zamanla fark ettım ve artık hıcbısey yapmıyorum gunde 10 kez arıyor lafı bır şekilde iş yaptırmaya getırıyor. Yapamam müsait değilim deyip gecıyorum ama acıtasyon ve farklı taktıklerle ikna cabasında.. Benden az önce yemek yapmamı istedi ve yapmak istemdığımı acıkca söyledim Şu an nedense suclu hissedıyorum. Dün de bana bahceyı temızlememı söyledi yapmadığım için kıracılarının cocuklarına temızlettı bahceyısiz olsanız napardınız huyunu bılıp uzak mı dururdunuz yoksa yaptıgınız her minik iyiliğin gittikce buyuyen görevler lıstesıne dönüşecegını bile bile sırf vıcdanınızı rahatlatmak ıçın yardım mı ederdınız?

MANİPÜLE Mİ EDİLİYORUM?