Kızlar Bir Adım Öne Sosyal medya da son zamanlarda dikkat çeken bir kız gördüm. Zorla dayatılan güzellik algılarını yıkıp kaşlarını almıyor kendini olduğu gibi seviyor ve hiç bir eleştiriyi umursamayıp yolunda devam ediyor. Bence büyük özgüven isteyen bir şey hele ki kendini filtresiz ve makyajsız fotoğrafını paylaşmayan insanların arasında oldukça doğal ve gerçekçi bir yüz. Kızın bir iki fotosunu paylaşayım :
Güncellemeler
+1 yıl
Güncel 💃👄
Kadınlar kaşlarını ve bıyıklarını almak zorundalar mı?
Zorunda değiller tabikide. Bir zorunlulukmuş gibi hissetmeleri yanlış. Fakat kadına da tertemiz güzel kaşlar, pürüzsüz bir vücut yakışıyor. Bu da inkar edilemez. Ben zorunluluk olduğu için değil, kendim istediğim için bakımlı olmayı tercih ediyorum. Kadınların da başkalarının dayattığı algılarla değil, kendi özgür iradeleriyle bakımlı olmayı tercih etmeleri gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca bakımlı olmayı tercih etmek, insanların istediği şeyi yapmak değil, kendi istediğin doğruyu yapmaktır. Ve doğruyu yanlıştan ayırt edebilmek önemlidir. Tabii yine de tercih meselesi 😄
Bunu tiksindirici bulan insanların (tüm cinsiyetler dahil) kadınları seks objesi olarak gördüğüne eminim. Zannediliyor ki kadının yüzüne bakınca onu arzulamalıyız ve beğenmeliyiz (bu da tartışmaya açık başka bir konu), arzulamayacağımız kadar ideallerimize (samimi olmayan dayatılmış kriterler üzerine) uymayan silüetler anormal ve kadınsılıktan uzak. Oysa ne kadar sığ düşünüyoruz.. şaşırıyorum. Hormon bozukluğu diyen olacak sağlıksız diyen olacak ama bunlar da normal şeyler arkadaşlar, bakış açınızı genişletip düşünce özgürlüğünüzü kısıtlamayın. Hoşlanmıyorum diyebilirsin ama böyle olmamalı diyemezsin. Senin beğenmen için olmaması gerekebilir evet ama bu başka insanları bağlamaz.
Elbette zorunda değiller. Eğer kendini o şekilde iyi hissediyorsa almayabilir. Mesela ben kaşım biraz uzasa rahatsız olurum, bıyığım çıksa hemen gözüme batar, direkt cımbızı elime alırım. Ama kimse için yapmıyorum, kendim beğenmediğim için alıyorum. Almayan çok da insan var çevremde. Bana hoş görünüp görünmemesi ayrı konu. O kişi halinden memnunsa ne beni ne de diğerlerini ilgilendirir. Kişi nasıl güzel hissediyorsa o şekilde görünmeli.
İsteyen alır istemeyen almaz. Benim çıkmadığı için almıyorum ama çıksa alırdım. Kız gerçekten çok doğal görünüyor. Ve bence çok güzel. Erkekler makyajsız estetiksiz filtresiz kız istiyordu şimdi bu kızı beğenmişler mi sor bakalım.
Bi arada bundan once bi kiz vardi biyigini kasini hic almiyodu baya ilgi odaği oldu hem kendide güzellik uzmaniydı sonra takipcisi baya yukselince almaya basladi sonrada " ustume cok gelindigi icin aldim " dedi
Kimsenin kasi yapra beni alakadar etmez ama temizlik icin azami derece alinmali die dusunuyorum erkek ve kadin ikisi icinde erkeklerde orman gibi gezo bazi kadinlarda mesela benim kaslarim cok seyrek almaya kalksam kassiz kalirim ortasinda zaten cikmiyo ama biyimi belli yerleri yinr belli seviyede aliuorum hijyen icin herkes kendi hijyeni icin azami boyutta olsa killarini almali
Kimse zorunda değil. Ama ben alınmasını beklerim zira kendim de alıyorum kaşlarımın arasını. Bana göre insan bakmalı ama sosyal medyada dayatılan bir şey var kadın mükemmel olmalı makyaj yapmalı gibisinden ve bu paylaşımları yapanların bir kısmı fotoğraflarıyla oynayıp photoshop'tan düzeltiyor. Bu algı yönlendirmesini açıkçası doğru bulmuyorum.
Hayır almak zorunda değil. Erkekler kaşlarını, bıyıklarını, göğüs kıllarını, koltuk altı kıllarını, bacak kıllarını vs. Almazken kadınlarda almak zorunda değil şimdi bazı erkekler ıyy alsın diye yazarlar onlar ilk önce kendi pis kıllarını alsınlar. Her birey özgürdür istediğiniz gibi yaşayın.
Uzun ve göreceli konu bence bıyık ve kaş ortası 'zorla dayatilan güzellik' kismina girmiyor. Kadinin yüzünde hos durmayan hemen her kadini rahatsiz eden bir unsur kaş ve bıyık. Zorla dayatilan guzellik algisi daha çok 36 beden vücut estetik burun duzgunluğu saç boyama bakim vb gibi bence
@benbunubiliyomya ne diyorsun ya bursa sözde bana katilmayan 3 kişininde kas ve bıyığını aldığına eminim burada rol yapmayin. Ayrica istediğim görüşü belirtebilirim sen bana sus diyemezsin
Zorunluluk tabiki yok, ancak bakımlı olmak kendine bakmak , önce insanin kendisine olan saygısını ve öz-güvenini arttıracak bir eylemdir, bu yüzden yapılması gerektigini düsünüyorum.
Şöyle söyleyeyim bunlar bi tık karşılıklı olmalı bence. (sadece kendi düşüncem). Mesela ben tüylerime dikkat ediyorsam partnerim de dikkat etmeli. Mesela diksiyonuma çok dikkat ediyorsam o da aynen öyle olmalı. Fiziksel davranışlar olarak ayna olunmalı. Düşüncelere bir şey diyemem.
Böyle çeyler bana ççok aptalca geliyo sadece marjinal olma çabası diğerlerinden farklı olayımda nasıl olduğum önemli değil diye düşünüyolar çok boş gereksiz şeyler
Değiller ama benim tercihim de değil öyleleri. Kendine bakan kadın her zaman öndedir. Dünyada erkek kalmasa bile bir kadının bence bakımlı olması lazım. Biz erkeklerin de bakımlı olması gibi..
Zorundalık yok, şu görüntüye sahip olmamak adına almayı tercih etmeli. Zorunda değiliz diye düşünüp özgürlük adı altında salmayı uygun bulmuyorum. İmkanlar dahilinde bir kişi yeterince bakımlı olmalı, bu konu da aykırılık oldukça saçma
Kıl almak bakım ya da bakımsızlık mevzusu değil. Kişisel tercih ve estetik mevzusu bence. Eğer ortadaki kışlaası estetik buluyorsa bu onu bakımsız yapmaz.
Bu da yeni moda çıktı. Farklıyım diye hemen ünleniyorlar. Ahmaklar da alkış tutuyor. Bunlar da parayı cebe atıyor. Bizim millet iflah olmaz. Ayrıca kadın kıllı olmamalı. Kimse kusura bakmasın. 🙄
Kadın neden kıllı olmamalı? Yaratılışı öyle iken neden doğuştan sahip olduğu fiziksel görünüme müdahale etmeli ki? Her insan sadece kendi bedeni üzerinde hak sahibi olmalı. İsteyen alır, istemeyen almaz. Başkasının görünümüne de müdahale etmeyin bir zahmet
@LimonluPastanınHüznü kimseye müdahale ediliyor O zaman siz kıllı gezin. Siz de çok iyi biliyorsunuz ki hoş durmuyor. Yazın koltuk altlarınız kıllı gezin askılı giyinin olur mu? Bunu hangi kadın yapıyor? Kolunu kaldırınca o kadın mutlu mu oluyor? Zaten kadın almak durumunda yani. Hijyen açısından da önemli bu. Bazı şeyleri illa feminist olacağım hoş görülü olacağım diye abartmayın. Bir şeyin oluru var ya da yoktur.
@LimonluPastanınHüznü Elbette herkes kendi bedeni üzerinde söz sahibi. O zaman erkekler neden kadınlardan bunu talep ediyor? Bir düşünün. Ya da neden dünya çapında kadınlar kılsız. Bir düşünün. Saçma sapan duyar kasmayın.. Doğuştan gelen var olan bir şey evet. O zaman estetik diye bişey de olmasın. Her insan doğal olsun. Az mantık
Ben yüz kılından bahsettim. Koltuk altı hijyen için zaten alınmalı. Ona laf diyen yok ki. Sen istediğini yap, başladı da istediğini yapsın. Başkasının kaşını almıyor olması seni miye rahatsız ediyor?
Hayır zorunda değil herkes istediği gibi yaşar. Ben almayı tercih ediyorum diye herkes gibi olmuyorum Sita almıyor diye farklı olmuyor. Kimseye bunu eleştirmek böyle yap şöyle yap demek düşmez
Geçen belgesel izledim Afrika'nın medeniyet girmemiş ormanlarindaki kadınlar bile yukarıdaki hatundan daha bakımlı lazer epilasyon mu kullanıyorlar acaba 🤣
Toplumsal dayatma değil aslında. Kadınlar da az çıktığı için alınmış olabilir ve isteyen istediği gibi davranmakta özgür alan alsın almayan almasın ben şahsen alırım.
Allah deseydi almazlardi ama kullarina begendirmek icin aliyorlar iste. Sanki begenilmek zorundayiz. Güzel bakan güzel görür. Yaradilani hos gor yaradandan ötürü vesselam.
Bu tamamen tercih meselesi çoğu kadın güzel görünmeyi sever bu yüzden yüzlerine bakım yaparlar. konunun erkeklerle ilgisi yok siz yanlış anlamışsınız güzellik ve çekicilik kadınların ilgi alanı
@Barış_LonelyForever guzel gorunmeyi sever oyle mi? Peki guzellik kime gore neye gore? Bunu da o kasini gozunu alan kadinlar belirliyor! Adi bakim olan bu seyler kime gore neye gore bakım? Konununda erkeklerle ilgisi var ama kisiye gore digisirse o ayri mevzu. Simdi bu kiza kac kisi bakar diger guya bakimli kadinlara kac kisi bakar? Bu kiz gayet harika bir dogallik. Ve olmasi gereken. Ister begenirler ister begenmezler. Evde pijamayla gezen kadin disari cikarken bambaska biri oluyorsa bu demektir ki disariyla bir baglantisi var bakanlarla yani. Eger cekicilik kadinlarla alakali birseyse o kadin evin icindede yatakta da disarida ki gibi olmali. Bilmem anlatabildim mi?
Hayır anlatamadınız çünkü konuyu yanlış değerlendiriyorsunuz, güzellik ve bakım ikisi ayrı konulardır bir kadın kendine bakım yapmalı, bunu ilgi çekmek için değil kendine saygısı olduğu için yapmalı, ben bir erkek olarak bile düzenli bakım yapıyorum ve aynısını karşı cinsten beklemem gayet doğal. Ayrıca tabi ki dışarı çıkarken kadın erkek fark etmiyor herkes güzel görünmek ister kimse zaten pjamayla dışarı çıkmak istemez bunun sevgililikle bile bir ilgisi yok küçük bir kız çocuğu da dışarı çıkarken güzel kıyafetler giyip çıkar şimdi bu küçük kız sevgili peşinde mi? ya da güzellik le ilgisi mi var hayır. eğer bu şekilde tüylü seviyorsanız bu sizin tercihiniz tabi ki ama bakımlı olmak başka bir şey
valla erkek olduğum halde ben bile kaşlarımı alıyosam ve eğer sakal bıyık bırakma isteğim yoksa kalkıp traş oluyosam ksura bakmasın kimse ama bunun adı baskıya direnmek değil bakımsızlıktır.
Şu lafa gıcık oluyorum: Zorla dayatılan güzellik...
Yahu kimse sizin kafanıza silah dayatıp kıllarınızı alın demiyor. Daha çoğu kadın makyajsız dışarı çıkmıyor, geçmiş kılları almamaktan bahsediyorlar. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Doğallık istiyorsanız önce yüzünüze sürdüğünüz boyalardan vazgeçin, vazgeçebiliyorsanız tabii! :)
Kadın dediğin ince belli olacak, burnu fındık burnu gibi olacak, vücudunda kıl tüy olmayacak vs vs bunlar hep dayatılan güzellik algıları. Makyaj konusuna gelincede kim kendini nasıl mutlu hissediyorsa onu yapar buna erkekler karar vermiyor.
Neye, kime ispat çabası anlamıyorum. Dayatılan güzellik algısının farkındayım ama bakımsız olmakla dayatılan bir şeye karşı çıkmak farklı. Burada arkadaş bakımsız, çirkin.
@benbunubiliyomya sakin ol hanımefendi, beddua etmek seni erken yaşta yaşlandırır. Ben beddua ettim mi? Ananızı babanızı bu kadar savunmazsınız. Sen de bir görüşü dayatıyorsun şu anda.
Sen insanların görünüşüne göre saygı duyuyorsan eğer, başkalarından saygı haketmiyorsun o zaman. İsteyen alır, istemeyen almaz. Herkes sadece kendi bedeni üzerinde hak sahibi.
Kimse bir şey yapmak zorunda değil diye zaten demişim. Gerisi benim fikrim. Bir dayatma yok. Buradaki destekleyen çoğu kadın da öyle geziyor ve görünce gülüyor, eminim. Ben gerçekçiyim sadece. Ayrıca bu tarz bi yaklaşımı destekleyip, güzellikle ilgili bir iddia belirtmememe rağmen saldırgan davranman çok çocukça.
@benbunubiliyomya saygı duymamak önemsemeyerek olur. Bu sataşma. Biraz algılama problemi sezdim ve de ergenlik. Uzatmaya gerek yok o nedenle. Gez bıyıkla.
@LimonluPastanınHüznü genetik bozukluk çünkü, kadınlarda bıyık görüyor musun? görmüyorsun çünkü hormonları normal. o kızın testosteron hormonu fazla (erkeklik hormonu) sanırsam ondan çıkıyor, yani genetiği bozuk.