İşi bıraktığımdan beri her gün ne yemek yapacağımı düşünmekten bıktım. Ben de çalışırken bazen eşim bazen ben şeklinde mutfağı paylaşırdık ama artık tek çalışan o olduğuna göre ona bırakmıyorum doğal olarak. Her gün farklı bir şeyler yapayım mutlu edeyim istiyorum ancak kısır döngüye girmek üzereyim artık. Ayrıca eşim eskiden kendi de yemek yapmıyormuş, yemeklere dair sıfır bilgiymiş gibi ona ne istersin diye sorduğumda "bön bilmöm sön bülürsün" diye beni kızdırdığı için delleniyorum azıcık haliyle 🥹 Uzun lafın kısası arkadaşlar, bana farklı bir şeyler önebilir misiniz? Çünkü yapacağım yemeğe karar vermek yapmaktan zor hale geldi artık..
Bence liste yap. Günlük değil de haftalık olarak. Ona göre alışveriş de yaparsın. Hangisi kolayına gelirse onu yaparsın. Kafan rahat oluyor gerçekten Bir sürü de yemek çeşidi var aslında
Yemek çeşitliliğinin farkındayım ancak ne yemek yapacağım diye kurmaya başladığında beyin kısıtlıyor bende seçenekleri otomatik ve sonra standart dümdüz yemekler çıkıyor ortaya
Aşkom bu konuyu stres yapınca insan ne yapacağını şaşırıyor. Her gün süper sofra kurmak zorunda da değilsin mesela bir gün ekmek arası köfte yap, bir gün sucuk ekmek yap. Fast food tarzı şeyler de çok lezzetli oluyor evde. Onun dışında tavuk pilav yapıp yanına bir ayran yaparsın mis olur. Havalar soğuyunca haftada en az iki kuru bakliyat tüketmek de güzel oluyor. Bir gün kuru fasulye bir gün yeşil mercimek yapabilirsin. Zeytinyağlı barbunya yapıp buzdolaba atıp yemeklerin yanına çeşit olarak çıkarabilirsin, gün menüsü yapabilirsin bir kek bir sarma eklersin mis olur.