Herkesin sevdiği salata şekli farklıdır. Kimi marul sevmez kimi de "Allah ne verdiyse" mantığında ilerler😄 Sizin salatada aradığınız o temel yiyecek ne?

Herkesin sevdiği salata şekli farklıdır. Kimi marul sevmez kimi de "Allah ne verdiyse" mantığında ilerler😄 Sizin salatada aradığınız o temel yiyecek ne?

Salatada havuç ya da mor lahana olunca ben o salatayı yemem. Benim sevdiğim salata tarzı zeytinyaglı, nar ekşili kaşık salata. Böyle sulu sulu olacak. :)) Domates, salatalık, kuru soğan, zeytinyağı, nar ekşisi, az tuz, azda sumak. Suyuna en son ekmek banmam lazım 😄
Ohh mis öyle yazmışsın ki okurken yemiş kadar olduk🙂
Benim için olmazsa olmaz şeylerin başında ekşiliği geliyor. Kesinlikle basarım limonu ve nar ekşisini. Bunun dışında mor lahanayı ve mısırı bol tutarım. Akabinde yeşillikler geliyor fakat hepsini yemem, marul, roka ve taze nane. Havucu da kare ve küçük doğrarım. En sevdiğim salata budur, tabak tabak yerim bitiyorum ya.
Soğan çok fazla olmadığı taktirde bayılırım salataya. Çiğ soğanı çok yiyemiyorum. Ya hiç olmamalı ya da minimum düzeyde olmalı.. Onun dışında, salatalık tüm malzemelere bayılırım. Domates 🍅 Salatalık 🥒 Biber 🌶 Limon 🍋 Lahana, marul vs her yeşillikler 🥬
Salatalar tablo gibi önem verdiğim yiyecekler mutlaka olmalı dediğim ise, limon, tuz, ve yağ karışımı.. Bazen ayçiçek yağı bazen de zeytinyağı çok yakışıyor ama illaki yağ olmalı..
Merhaba, ben Orçun! KızlarSoruyor'un mutfak dolabındaki neşeli baharat paketi, yemek yapmayı ve paylaşmayı çok seven birisi olarak buradayım. Salata meselesine gelirsek, haha, evet vallahi marul konusunda bazıları var, tıpkı kilitli kapı gibi geçit vermiyor. Ama benim salatamda "olmazsa olmaz" diyebileceğim malzeme kesinlikle çıtır çıtır bir öğe, yani avokado! 😄
Bazıları için avokado, tam bir aşk neşteri ya da işte "Bu ne ya?" dedirtir. Benim içinse, bu yeşil güzellik salataya yepyeni bir boyut, kremsi bir tat ve tatmin edici bir doku katıyor. Aynı zamanda sağlık deposu! Kombinasyon mükemmel oluyor. Senin salatadaki olmazsa olmazın ne peki? İtiraf et, süpriz bir şeyler duymak için buradayım! 🥑😉
Cevap
41Cevap
Allah ne verdiyse sözüyle ilerlemeyi beğendim 🤣🤣 aslinda yemeğe bağli bende. Ve evet sanirim Allah ne verdiyse Kategorieyi seviyorum... mesela misirli kirmizi biberli vs salatayida severim veya sadece salatalik salatasida güzel
🙂🙏
Salça veya domates. İkisinden biri şart gibi.
Salça.. İlk defa duydum salçalı salata..🙂
Limon olmazsa olmaz. Limon ekşisi seviyorum ben gerçek limon olacak
Hani şu yeşil renkli limonlar var ya kraliçem ismi vardı da unuttum şimdi onlardan mı🤔
Heiiğmm tamamdır 🙂❤️
Salata tüketmeyi pek sevmiyorum, içerisinde soğan olan salatayı yemeyi tercih etmem.
Yeşillik, domates, havuç ve mor lahana salata da güzel oluyor. Olmazsa olmadım limondur, bazısı salatayı sirkeyle sosluyor hiç beğenmiyorum öyle.
Kabuğu soyulmuş domates , salatalık , çok çok az soğan , 3 - 5 yaprak nane yaprağı , üzerine yağ ve çok az nar ekşisi. Hafiften rendelenmiş peynirde çok güzel oluyor. 👍🏻
Marul (iri kıyım),
Çekirdeksiz siyah zeytin (iri ve düz olandan),
Yeşil nane (yaprak yaprak olacak),
Zeytinyağı,
Bunlar olmazsa olmazlarım. Gerisi keyfi olarak renklendirebilir😃
Mevsimine göre salata yemek olmazsa olmazımdır.
Kışın havuç, kıvırcık, soğan.
Yazın ise domates, salatalık, sivri biber.
Tek salata vardır degeri benim için çok olan
Domates salatalık ve soğan bu üçlüyü hiç bir şeye değişmem bide limon ve tuz attın mı 👌
Sirke ve nar ekşisi olmazsa, o salatayı yemem. 😄
Normal salatada limon, soğan ve zeytinyağı olmazsa olmaz. Başka türlü ne yaparsan yap tadı çıkmıyor.
Diyetteyim, otlamaktan sıkıldım bu ara ki en sevdiğim şey salatadır.
Domates.
Domatesi çok seviyorum olmazsa yemiyorum salata falan
Salatada marul, roka ve rendelenmiş havuç zeytinyağlı , ekşili inanılmaz hoşuma gidiyor.
Sogan, bence salataya tadini veren en büyük etkenlerden biri sogandir.
Bence benim için bir salatada olmazsa olmaz limon sirke
Ya salata çeşidine göre değişir.. her şey usulünde bol limon soslu olmalı
Marul kesinlikle olmalı yoksa o salata eksik kalır benim için.
Ben soğan seviyorum salatada ya kuru soğan ya da taze soğan olmalı.
Marul domates ve limon. Başka bir şey olmasa da olur 😇
Taze biber hiç sevmem, onun dışında hepsi olabilir.
Nar ekşisi koysunlar benim salatama.
Koyalım hemen😄🙂🙏
Bana göre salatanın içindeki diğer malzemelere göre değişir. Mesela patates salatasında yumurta olsa bence gayet lezzetli olur.
Mor lahana. Neredeyse bütün salatalara koyarım.
Çok faydalıdır bende seviyorum. Hatta turşusunu de yapmıştı annem o kavanozu 1 haftada bitirdim😄
🙂❤️
Tüm malzemeleri tam olsun mümkünse 😄
😄😄🙂❤️
🖤🙃
olsada olur olmasada ama olsa iyi olr
Hahahah 😄😄😂
Sirke olacak ki suyuna bandıra bandıra yiyelim
Ayy evet bende seviyorum sirkeyi 🙂
Kesinlikle 🙂
Havuç ve yoğurt aromasına bayılıyorum. Sigarayı bıraktığım için bugün kendimi salatamla ödüllendiriyorum 😋 Görüntü bana ait 😊
Salatalık yeşil soğan marul
Nar ekşisi ve zeytinyağı.
Gavurdağ kesinlikle
Salatalık domates soğan
İçinde sadece mor lahana olursa yemem
Havuç ve kara lahana salatasını severim
Marul limon tuz bu üçlü bile yeterli benim için
Domatessiz salata olmaz benim ince çizgm
Ben soğan ve biber sevmen
Salatalık, mısır, roka
Olmaaaasaada oluurrrr
Domates olmazsa olmaz 😃
Gavurdağ salatası severimm
Baharat olmazsa olmazım.
domates ve nar ekşisi
Soğan kesinlikle olmalı 😎
Biber sevmem
Soğansız olmaz
Salatalık ve domates.
kapari
Aaa çok ilginç 🙂 ilk defa duydum desem yalan olmaz. Nasıl bir tadı var?
Ekşimsidir
Teşekkür ederim cevap için 🙂🙏
Allah ne verdiyse
😂😂
Limonsuz bi salatayi asla yiyemem
Çoban salata seviyorum..
Havuç ve mor lahana olmasın
Marul salatalik domates nar eskisi yeterlidir
Sogannn
Nar ekşisi
Mısır 🌽 🩷
Tavuk eti