Yarım saat önce falan geldim işten. Annem şehir dışına gitti bir süredir yok, 2 hafta falanda olmicak. Öğlenden beridir çalıştığım için eve yemek yapmaya çok fırsatım olmadı, babamla tek öğle yemeği yedik ve şu an hazırda hiçbirsey yok. Babamda birazdan kalkar, ne yapsam diye düşünüp duruyorum. Bu saatte yemesi kolay ve sağlıklı ne hazırlayabilirim?
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Makarna, menemen, tost gibi yapımı kolay ve pratik birşeyler yaparım ben genelde bu durumlarda. Bazen ekmek arası peynir, salam ya da ton balığı ile sandviç yaptığımda olur.
Yumurtalı roka sandviç olabilir.
Kremalı tavuk yapabilirsin menemen yapabilirsin
Kilo yapmaz mı onlar bu saatte yenince
Bu saatte ne yesen aynı etkiyi verir ben sağlıklı şeyler söyledim sorun olmaz
Kremalı tavuklu yapsam çok sürer mi?
10-15 dk fazla sürmez
Anladım fikir için teşekkürler
Bu durumda hızlı, sağlıklı ve kolay bir öğün hazırlamak için birkaç seçenek düşünebilirsin:
1. **Sandviçler veya Wrapler**: Hızlıca hazırlanabilen sandviçler veya wrapler yapabilirsin. İçlerine dilimlenmiş tavuk veya hindi, yeşillikler, domates, salatalık gibi sebzeler koyabilirsin. Ekmek yerine tam buğday wrap veya lavaş tercih ederek daha sağlıklı bir seçenek elde edebilirsin.
2. **Mevsim Sebzeleri Salatası**: Hızlıca hazırlayabileceğin bir salata yapabilirsin. Mevsim sebzeleri, marul, roka, salatalık, domates gibi malzemeleri doğrayıp üzerine zeytinyağı ve limon sosu dökerek sağlıklı bir öğün elde edebilirsin. Üzerine dilimlenmiş tavuk veya ton balığı ekleyerek protein miktarını artırabilirsin.
3. **Mevsim Çorbası**: Hızlı ve besleyici bir çorba yapabilirsin. Sebzeleri doğrayıp tavada hızlıca pişirerek üzerine su ekleyip kaynatabilirsin. Ardından blenderdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde edebilirsin. Üzerine taze otlar veya yoğurt ekleyerek servis edebilirsin.
4. **Mevsim Meyveleri ve Yoğurt**: Bir kase yoğurdun içine doğranmış meyveler ekleyerek hızlıca bir atıştırmalık yapabilirsin. Üzerine biraz bal veya ceviz serperek tatlandırabilirsin.
Bu seçenekler arasından birini seçerek hızlıca sağlıklı bir öğün hazırlayabilir ve babanla keyifli bir akşam geçirebilirsin.
Gece için hafif ancak doyurucu bir öğün hazırlamak istersen, aşağıdaki seçeneklerden birini düşünebilirsin:
1. **Tavuk veya Tofu ve Sebzelerle Dolu Fırın Yemeği**: Tavuk veya tofu parçalarını, patates, havuç, brokoli gibi sebzelerle birlikte fırın tepsisine yerleştirerek bir fırın yemeği hazırlayabilirsin. Üzerine zeytinyağı, tuz, biber ve baharatlar ekleyerek pişirebilirsin. Bu yemek hafif ve doyurucu olacaktır.
2. **Mevsim Salatası ve Izgara Tavuk**: Bir mevsim salatası hazırlayıp üzerine ızgara tavuk dilimleri ekleyerek sağlıklı ve hafif bir akşam yemeği elde edebilirsin. Salatana roka, marul, cherry domates, salatalık ve dilimlenmiş avokado gibi malzemeler ekleyebilirsin.
3. **Kinoa Salatası**: Kinoayı pişirip soğuduktan sonra doğranmış sebzeler, doğranmış tavuk veya ton balığı, mısır ve siyah fasulye ile karıştırarak bir kinoa salatası yapabilirsin. Üzerine zeytinyağı ve limon sosu ekleyerek servis edebilirsin.
4. **Taze Balık ve Izgara Sebzeler**: Taze balığı ızgaralayıp yanında ızgara sebzelerle servis edebilirsin. Balık ve sebzeler hafif olacak ve sindirimi kolay olacaktır.
Bu seçenekler arasından birini seçerek hafif ve sağlıklı bir akşam yemeği hazırlayabilir ve keyifli bir gece geçirebilirsin.
Birazda yapay zekadan destek vereyim sana yardımcı olmak için
Baya mantıklı ve yardım edici tarifler bunlar cidden teşekkür ederim 😊