Portakallı kakaolu kek yapıyorum, aşırı lezzetli oluyor yiyen herkes tarif istiyor :D Sizin de herkesin sorduğu lezzetli yemekleriniz var mı?

Portakallı kakaolu kek yapıyorum, aşırı lezzetli oluyor yiyen herkes tarif istiyor :D Sizin de herkesin sorduğu lezzetli yemekleriniz var mı?

Bizde kışın bile yenilebilen gerçek dondurma tarifi var saklıyoruz.
Birde gerçek şalgam tarifi.
Birde turşu tarifi herkes turşu yapar ama öyle bir sırrı var ki onu yaptın mı yediğinde hafıza taş gibi oluyor. Sır
Birde bulgur pilavı o annemin tarifi
Verir misin bana lütfen tarif
Köftemi, Kuru fasulyemi ve tavuklu pilavımı çok seviyorlar. Bu sıralar kurabiyelerde de çok iyiyim isteyene de tam tarifi veriyorum ama benim yaptığım gibi olmuyor yine de
Bana da verir misin bir tarif evdekiler belli etmiyor ama sıkıldılar aynı şeyleri yaptığım için 🥺
Veriyim canım ne tarifi istersinn
Köfte olursa çok İyi olur yarın yapmayı düşünüyoruz 🌸
Aslında mutfakta tek bir çeşit köfte yok ya. Ben sana klasik en sevilen köfte tarifini vereyim.
Bir orta boy soğanı rendeleyip, suyu sıkıp sadece posasını kullanıyoruz. İsteğe göre bir iki diş sarımsak da rendeleyebilirsin ben bir diş ekliyorum hafif güzel bir aroması oluyor. Baharat olarak biraz karabiber tuz ve kırmızı toz biber koyuyorum ben. Sen damak zevkinize göre farklı şeyler de koyabilirsin. Kimyon, kekik gibi baharatlar da çok yakışıyor ancak en önemli nokta çok fazla baharat karıştırmamak. Baharat baskın olunca etin tadı anlaşılmıyor ve köfte yemişsin gibi gelmiyor insana. Buna dikkat etmeni öneririm.
Galetta unu ya da ufalanmış ekmek içi kullanmak istersen içine bir yumurta kırmanı öneririm ama ben genelde bu işlemi pas geçiyorum sadece kıyma soğan ve baharatları ekliyorum. Kıyma az yağlıysa karıştırırken biraz sıvı yağ eklersen çok iyi olur. Afiyet olsun şimdidenn
Tamamdır çok çok çok teşekkür ederim🌸 🌸
Ayy biraz da içine maydanoz doğra ben çok seviyorum 😂 denersen nasıl olduğunu muhakkak yaz bana merak ederim🫠
Tamamdır yazacağım mutlaka 🌸🌸
Cevap
19Cevap
Noodle tarifim var
Sır gibi saklamıyor olsamda çok lezzetli portakallı revani yaparım. 😋
Tarifi verir misiniz?
Tarif versem de benim gibi yapamazlar. Muğla da okurken aç kalıyordum aç. Hatayliyim lan ben. Biber salçasız kısır mi olur. Bembeyaz. Bir kısır yogururum offf. Tavuk sote, pirinç pilavı. Tane tane düşer he, avradım diyen yapamaz 🫢😅😅
bende hatayliyim haklısın reis kimse bizim elimize su dokemez
Patatesi haşlayıp, ezip tuz, pul biber mısır nişastası döküyorum. Top şeklinde yapıp yağda kızartıyorum nefis oluyor
Sır gibi saklamıyorum çünkü tarifi uygulasalar bile herkeste aynı sonucu vermez, elimin lezzetine güveniyorum🙆🏻♀️
Evet benim de herkese söylemediğim yayılmasını istemediğim kendime has tariflerim vardır ve ben de saklıdır genelde
Var tabi. Domatesi tuzlu yemek. Kimseye söyleme bunu:) aramızda sır
Var. Özel dürüm gibi bir şey ve özel salatam var
lezzetli tariflerim var tabi. ama sır gibi saklamam.
Sevdiğim değerli insanlarla paylaşmayı sevdiğim tariflerim vardır.
Var tabi ama söylemem sır gibi saklıyorum çünkü :D
Evet var ve kimseyle parylasmadgim kek tarifi vardi
Bana da bir tabak gönderir misin? Tatlıyı çok severim 🤤🤤
Çiğköfteme bayılırlar. Sırrı, zeytinyağı katmamdır. Mercimek köfteme de bayılırlar. Sırrı, limon suyu yerine limon tuzu katmamdır.
cok guzel patlican yemegi yapiyorum kendim bile bazen hayran kalip ne guzel yapmisim be diyorum kimseye tarifi vermem iki asamali pisirdigim icin kucuk bir tüyo verim dedim
Benim'de gizli bir kek tarifim var buraya yazarsam gizli olmaz 😀😀😀
Evet tabiki herkesin sakladıgı gizli tarifli bir yiyecek vardır😁
Var ama yaptigim tarifleride kesinlikle kinseye vermem 😅
Var bi kaç tane
Evet var ve saklamaya devam edeceğim. 😂
Yok ancak yeni şeyler denemeyi seviyorum.
Yok ama bu ara yemege sardim
Ekmek arası peynir
Çok güzel kek yaparım
Kandil simidi
Ivit :) Haşhaşlı limonlu kek
Efso baklava yaparım
Ben yiyen tarafım genelde kjkdfjf
Annemin var biri istediğinde yanlış veriyor falan
Tarif değilde püf noktalar var diyelim.
Saklamak ben paylaşırım hep
yooo herkese açık tariflerim
Çokça kek bu özel tatif