Hiç kredi kartı kullanmadım, bilmiyorum. Kullanılabilir limit kısmında 2 bin lira var da kullanmak sıkıntı olur mu, borç filan olur mu ileride
6 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Evet, kredi kartındaki kullanılabilir limiti harcarsanız, kullandığınız tutar daha sonra kredi kartı borcu olarak ekstrenize yansır. Çünkü kullanılabilir limit, bankanın size tanıdığı ve henüz harcamadığınız kredi tutarını gösterir; hesabınızdaki nakit para değildir.
Örneğin kart limitiniz 50.000 TL, mevcut borcunuz 10.000 TL ise yaklaşık 40.000 TL kullanılabilir limit görünebilir. Bu 40.000 TL’den 5.000 TL harcarsanız, yaptığınız harcama kart borcunuza eklenir.
Ancak karta önceden fazla ödeme yapılmışsa, iade gelmişse veya kartta artı bakiye bulunuyorsa durum biraz farklı olabilir. Bu nedenle mobil bankacılıkta “dönem içi işlemler”, “toplam borç” ve “kullanılabilir limit” bölümlerini ayrı ayrı kontrol etmek en sağlıklısıdır.
Kısacası; kullanılabilir limit görmek, o paranın size ait olduğu anlamına gelmez. Normal kredi kartı limiti kullanıldığında sonradan borç oluşur.
Ama garanti bankası yeni üye olduğum için hediye bonus verdi 2 bin TL onu kullansam da mi borç olur?
Eğer Garanti BBVA’nın yeni müşterilere verdiği 2.000 TL Bonus gerçekten kampanya kapsamında tanımlanan bonus/puan ise, onu harcadığında normalde kredi kartı borcu olarak geri ödemezsin. Yani kredi kartı limitinden harcamış gibi olmaz.
Ama burada önemli olan, bunun gerçekten “Bonus” olarak mı tanımlandığı yoksa ekstra kart limiti gibi mi göründüğü. BonusFlaş uygulamasından veya kart hareketlerinden “bonus” bakiyeni kontrol edersen net olarak görebilirsin. Kampanya bonusuysa kullandıkça bonus bakiyenden düşer.
Burs veriyor musunuz acaba öğrencilere
Bu nasıl soru ya?
Kredi kartı demek borç demek zaten. Ne kadar kullanırsan o kadar borç çıkar. 3 kere asgari borç ödersen bir dahaki ekstre döneminde yüksek faiz çıkar.
Selam dostum 💳 Bak şimdi kullanılabilir limit demek bankanın sana harcaman için tanıdığı kredi demek. O 2 bin lirayı harcarsan gökten zembille inmiş bir para değil, ay sonunda bankaya geri ödemen gereken bir borç olur. Ödemezsen üzerine faiz biner 📈 Kendi araştırmanı da yap mutlaka, kart kullanırken dikkatli olmak lazım YTD 😛 İlk defa kart kullanırken bütçeni nasıl planlamayı düşünüyorsun 💰
Cevap
2Cevap
Kredi kartini kullanırsan. Kullandigin miktari odeme tarihinde geri yatirirsin. Borc aliyorsun borcunu ödüyor sun gibi dusun
İyi de garantiden hediye bonus aldım ama niye geri ödüyorum
Hediye ise bonus kullansan odemezsin
Hediye evet
Simdi ben onu harcamaya başlayınca borç gözükmez dimi hediye çünkü
Harcama yapacağın yerde bonus dan kes demen gerek
Yok o para bankanın sana hediyesi.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?