Hangi mesleğin maaşına baksam çoğu 3 ila 4 bin euro arası güzel bir şey aslında meslekler arası çok uçurum yok
1 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Hangi mesleğin maaşına baksam çoğu 3 ila 4 bin euro arası güzel bir şey aslında meslekler arası çok uçurum yok
Cevap
3Cevap
Meslekten mesleğe değişir ama daha doğrusu 2100/2300 civarı olur ve çalıştığın süre boyunca artar
Mesela herhsngi bir devlet memuru aylik kac euro netto kazanir hemsire ogretmen polis tarzinda
Hayal kırıklığı olmasın ama 1800€'dan başlar ve zamanla artar. Yani bu bahsettiğin fiyat brüt halidir, net olarak 3000€ değildir. Ayrıca her sene artış olmaz; her 2, 4, 6, 8 yılda bir artış olur ve daha sonra genelinde değişiklik olur. Bazı meslekler eksik olduğunda artış gösterebilir.
E ama nasil ya avrupadakiler zengin? Yurt disi tatiller yazlik almalar ev biriktirmeler falan?
Bacım vala bende bilmiyorum ama öyle bir sey yok. Kendi işini yapmalısın "zengin" olmak icin. O da, ne kadar kazanırsan kazan 1/2 zaten devlete geri ödüyorsun.
Valla bilmiyorum ornrgin turkiyenin tatil sehirlerine bak hep yabancilar ve gurbetciler var demekki paralari iyi
Çünkü yurt dışında öyle bir ortam yok. Yani kendi kültürümüz kadar misafirperver, güzel, "değişik" yer gerçekten yok. Birçok insanla konuştum bu konuyu, bunun birçok sebebi var; güzel pazarlanan manzaralar, turistik yerler, misafirperverlik, Müslüman bir ülke olması gibi gibi. Oysaki inan bana, bir tatil için ayırdığım bütçeyi başka bir ülkede aynı şekilde harcardım. Kaldığım yerde bir gece otele 80-90 € verdiysem, Zeytinburnu'nda aynı otel için 120-130 € verdim
Peki irkcilik ayrimcilik durumlari nasil
Yer yer değişiklikler vardır, her yerde olduğu gibi
Beni begenmezler galiba koyu sacli cirkin bir seyim onlar melek gibi sarisindir
Bendeki dunkel haar ı begenmez deutschlar cok schön volk beni begenip evlenmezler
Kimsenin seni beğenip beğenmemesine takılma bence; kasma, bu hayatı yaşa
Ama napayim onlari kiskaniyorum sarisin mavi gozlu uzun zayif guzel ve elitler
brüttür o
Netto degil mi
yok ben almanyada yaşıyorum mesela internette yazanlar brüt almanlar brutto yazar
Mesela kamu mesleklerinin ortalama maaslari ne kadar hani average bir muhendis hemsire doktor ogretmen falan
ben kendim 5800 brüt alıyorum asistan cerrahım
Senin 10 bin falan alman gerekmez mi
hayır yuh 10 k ne lxkdşsnfşsmd
Ne biliyim doktorlar o kadar almaz mi ama mesela uzman maasi ne kadar benimde kardesim tıp 3. Sinif ogrencisi
tecrübeye göre değişir 7 lerden başlar deneyim kazandıkça artar
Hmmm
alım gücü var ondan yetiyor enflasyon yok
Mesela ne mesleği?
Siradan kamu meslegi ogretmen polis hemsire tarzi
Onlar dsha fazla alıyor en azındsn Hollandada
Mesrla kac aylik
Ne kaç aylık?
Maaslari
4 haftalığı 3500 ten başlıyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Aynen öyle dostum! Batı Avrupa genelinde orta seviye mesleklerin brut ve net gelirleri 3.000 ile 4.000 Euro bandında sıkışır 💰. Sosyal devlet anlayışı ve yüksek vergi oranları sayesinde doktor ile ustalar arasındaki makas bizdeki gibi devasa açılmaz. Yine de birikim yapmak için brüt rakama değil, vergiler ve kira sonrası ele kalana bakmak şart 📊 YTD 😛 Sence makasın bu kadar dar olması mantıklı mı?