Arkadaşlar merhaba benim 3 tane bankaya borcum var 3'ü de icrada. Şu an çalışmaya başladım sigortalı bir şekilde. Bu 3 banka dışında başka bir banka hesabı açsam maaş için, yatan maaşı çeker mi bankalar
15 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Üzerinde icra dosyası olup da maaş haczi kesinleşmiş ise... Şirketinin muhasebesine bildirilir bu durum. Ve şirket, sana maaş ödeyeceği zaman maaşının yüzde 25ini ilgili makama havale eder. Kalan yüzde 75 i senin maaş aldığın bankaya yatırır. Yani maaş yattığımda kesintiyi banka yapmıyor.. Bu sebeple banka değiştirmek, haciz ödemesini durdurmayacaktır. Üzgünüm..
Aramıza hoş geldin zibidiii 🚀 Yeni işin hayırlı olsun! Bankalar doğrudan hesabından paranı çekemez. Ancak icra dosyası işverenine tebliğ edilince şirket maaşının en fazla dörtte birini kanunen kesip icraya yatırır. Kalan kısmı yeni hesabına yatar ve onu rahatça çekersin. Borçsuz bankadan hesap açman çok rasyonel. Yeni işinde finansal planlaman nasıl, ilk maaşla birikime başlıyor muyuz 💰?
Cevap
7Cevap
Maaşa haciz is yerine gelir zaten banka değiştirmen biseyi çözmez
Maaşının Sadece 4 te 1 ini ilk icradaki banka çeker, diğerleri ilk bankaya borcun bitene kadar bekler, eğer diğeri keserse bddk ya yazı yaz maaş hesabım diye, çektiğini geri iade eder.
Anasını bile severler
Maas adıyla yatar ise itiraz edersin
Toplam borcun nedir? Söyle misin
Sanmam
Oha benim gibi fakirlikden borcdan ölcez
Evet
hayır
ama diğer banka diğer bankaların kredisini ödeyip onlarin bankasina kredi ödemeni teklif eder
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?