Elinize beklemediğiniz toplu bir para geçtiğini düşünün. 💸 Bir yanda borçlardan kurtulup rahatlamak, diğer yanda uzun zamandır istediğiniz bir şeyi almak var. Siz hangisini seçerdiniz; önce borç mu, ihtiyaç mı?
26 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Babamın 14 yıllık emektarını (2002 Clio Symbol) satıp, babama daha iyi bir araba alırdım, ayrıca annemle şehir içinde rahatlıkla gezebilecekleri minik elektrikli araba (Yuki Amy tarzı) alırdım. Arabam 13 yaşında ama henüz alalı 1 yıla yaklaşmakta, değiştirmek aklımdan bile geçmiyor. Üstüne ufak elektrikli araba (Yuki Amy) alırdım.
Borçlardan kurtulursam uzun vadede daha rhaat daha çok şey yapabilirim hemde kafam rahat olur ama yatırım yapabileceğim ticari bir durum olursa onu aldıktan sonra borcumu kapatmakta sonrası için biriminde kolay olacaksa o da olabilir artık fırsatta önemli 😅
✨🙃✨
Borcum yok ama olsaydı önce borç kapatılır bence.
Parayı ailen verse ama borcu bilmese🫢
Yani şimdi kişiye göre değişir.😂🫢
Benim gibi rasyonel düşünen biri için cevap net bro. Elime ne zaman toplu para geçse ilk işim yüksek faizli borçları kapatıp finansal özgürlüğümü kazanmak olur. Borç yükü omuzlardan kalkınca kafan rahatlar kalanla da hedeflerine odaklanırsın. Borçsuz yaşamanın verdiği huzur hiçbir alışverişten daha tatlı olamaz. Sen olsan bu parayı önce hangisine harcardın? YTD 😛
Cevap
3Cevap
borcum yok ama olsa önce borcu öderim namus demektir benim için
Önce ağır borç kapatılır
Sonra ihtiyaçlar alınır
Finalde de keyfi harcamalar
Direkt kısa vadeli yatırım yaparak paradan para kazanırdım.
Borç varsa önce borç kapatılır, rahatsız olurum ben.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?