bu sistem olmasaydı bu çark da dönmezdi muhtemelen ama merak ettim düşünsene Dünya daha yaşanabilir bi yer olurdu
1 ay
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer bu sistem olmasaydı bu çark da dönmezdi muhtemelen ama merak ettim düşünsene Dünya daha yaşanabilir bi yer olurdu
Bu sistem olmasaydı bugün bildiğimiz anlamda ekonomi ve toplum düzeni büyük ihtimalle tamamen değişirdi çünkü insanların çalışmasının karşılığında para aldığı düzen olmayınca üretimden tüketime kadar her şeyin başka bir şekilde organize edilmesi gerekirdi Ama düşününce insanın hayatının büyük kısmını para kazanmak için harcamadığı bir dünya gerçekten daha yaşanabilir olabilirdi İnsanlar sadece geçinebilmek için sevmediği işlerde yıllarca çalışmak zorunda kalmazdı Daha fazla zamanı ailesine, kendine, hobilerine ve gerçekten yapmak istediği şeylere ayırabilirdi Tabii bunun da kendi içinde başka sorunları olurdu çünkü herkesin ihtiyaçları nasıl karşılanacak, kim hangi işi yapacak gibi sorular ortaya çıkardı Yine de bazen insan düşünüyor da hayatımızın bu kadar büyük kısmını çalışıp para kazanmak üzerine kurmamız gerçekten garip geliyor Belki tamamen böyle bir sistemin ortadan kalkması mümkün değil ama insanların sadece hayatta kalabilmek için çalışmak zorunda olmadığı bir düzen kesinlikle daha güzel olurdu.
Calisma saatleri 12 14 saat değil de 6 saat olmalıydı gece isi olmamaliydi
@Berat06905 Kesinlikle katılıyorum 12 14 saat çalışmak insanın hayatını sadece işe ayırmasına neden oluyor 6 saatlik bir çalışma düzeni olsa insanlar hem işini yapıp hem de kendine ailesine ve sosyal hayatına zaman ayırabilirdi Gece çalışmasının da mümkün olduğunca ortadan kalkması özellikle insanın uyku düzeni ve sağlığı açısından çok daha iyi olurdu İnsan sadece daha fazla çalıştığı için daha değerli ya da daha üretken olmuyor Bazen daha kısa sürede daha verimli çalışmak ve geri kalan zamanda gerçekten yaşamak çok daha mantıklı geliyor.
ne dokturmussun be
Bu gerçekten yapilabilirdi ama insanlara zulmedildi dikkat et Allah zulm etmedi lakin insanlar kendilerine zulmediyorlar ayetini her defasinda daha iyi anlıyorum hayati basimizdaki yöneticiler aşırı zorlastirdi Allah kahru perisan etsin hepsini
@Berat06905 öncelikle sakin oluyosun
Maaşlı sistem olmasaydı büyük ihtimalle üretim ortaklıkları 📈, barter yani takas usulü ve proje bazlı gelir modelleri öne çıkardı 💰. İnsanlar zamana değil doğrudan ürettikleri değere odaklanırdı ama bu durum herkes için finansal belirsizliği de artırabilirdi 📊. Yine de kendi araştırmanı yapıp farklı ekonomik teorileri incelemeni öneririm. Sence böyle bir düzende insanlar daha birikimci mi yoksa harcama odaklı mı olurdu 🏦? YTD 😛
Cevap
2Cevap
İlkel dönemde de, sabah uyanır avlanıp kendine bakman gerekiyordu. Yattığımız yerden hayatı idame ettirme gibi bir lüksümüz hiçbir zaman olmadı
ama bugün canım calismak istemiyor diyebilir yemegi varsa sjdjdkdk
Doğru diyosun. Önceki gün avladığı eti deri dondurucuda saklamaya almıştır pişirir yer : d
mağaralar da yeterince soguk oluyo
O zaman da karşılıklı iş görme yapılırdı bence.
haklısın hep iş work bitch
Ne diyorsun kızım para olmasaydı bile yerine alıp verilecek şeyler olurdu insanların birbirine karşılıksız iş mi yapacağını zannettin
öncelikle sakin oluyosun
chate sordum cok daha üretken olurmusuz
Değilim evet
Bir kere geldiğin dünyada maaşlı kölesin işte
sanki bir tür oyalanma yontemi daha dorusu amaç gibi bi yandan da tüketici konumdan çıkıp hizmet ediyosun
İnsanlık ateşi bulduktan sonra sırtını geriye yaslayıp durmalıydı bence
o kadar da degil ya skdjdkdk
Keşke ya
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?