Yurtdışından ev alma planım var, toplam 6.000.000-6.500.000 arası param var ama sanırım Berlin'de ev almak için pek yeterli gelmiyor. Sizce dolar düşer mi?
1 ay
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Yurtdışından ev alma planım var, toplam 6.000.000-6.500.000 arası param var ama sanırım Berlin'de ev almak için pek yeterli gelmiyor. Sizce dolar düşer mi?
Cevap
8Cevap
O paraya buralarda bile zor. Yurt dışı çok zor
Yani 1.02 3 milyon daha biriktire bilirsem alabiliyorum ama bakalım faize de koymak istemiyorum 1 + 1 evler geliyor muş sanırım Türkiye’de yine 5 + 1 falan alabiliyorum
Altında birikim yapsan veya faize atsan daha mantıklı
Altın yapmayı düşünüyorum dolarda değil zaten yurtdışından almam için doların düşük olması gerekiyor çünkü dolar karşısında TL’ye çok düştü
Faize haram dedikleri için bulaşmıyorum ama dediğin gibi ben de yatırmayı düşündüm
Türkiyede ne zaman dolar düştü?
2022 de 15 liraydı yani artık daha da yükselmez arada 100 TL falan olmaz yani
Okadarda değil
Daha yükselecek durması için bi sebep ya da üretimin yok
Benzin neden dolara indekste ya da ithalat neden dolarla yapılıyor bütün ülkelerle tabii ki de düşmez Türkiye’nin hatası yok demiyorum ama bu kasıtlı yapılan bir şey
Yani 1 $’ın 50 TL olması asla mantıklı değil
50 TL olacak bir gücü yok çünkü
Kasıtlı olarak pompalanıyor
Dolar düşmez çıkar.
Yani 50 TL olmasının hiçbir mantığı yok Gereksiz yere pompalanıyor ve Türkiye’nin suçu yok demiyorum ama bence çok gereksiz yere 50 TL oluyor bence olması gereken fiyatı maksimum 15 TL
Oda max yani. Ben tüm parayı oradaki eve basarsan sonra dolar düşerse ne yapacağım şu an çok yüksek ve alamıyorum yurtdışında
Altın ve dolar çok gereksiz yere yükseldim
Vallahi bence çok adaletsiz ve boş bir zemini var dediğim gibi bu böyle gitmez olması gereken de 15 TL o da bahsettiğin gibi güçlü olduğu 50 TL ne ya
Günaydın neden Berlin
Sanane tokmakçı murat
Sordum özel bir sebebi var mı diye
Tokmak
Güzelmiş
😂😂😂
Ne diyeyim ki tercihin böyle
Vatandaşlık var mı
Yok b1 Almanca var paramda Olduğu için zor olmaz yani vatandaşlık
Sen nerde yasiyorsun
Sanane
Avrupada ev alacaksin ya
düşmez
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Berlin'de ortalama ev fiyatları euro bazında yüksek olduğu için belirttiğin bütçe euro cinsinden şu an biraz yetersiz kalabilir 🏦 Döviz kurlarında kısa vadeli dalgalanmalar olsa da enflasyonist ortamda kalıcı sert düşüşler beklemek rasyonel olmaz 📊 Paran TL'de erimesin diye beklemek yerine Eurobond ya da döviz bazlı fonlarda değerlendirerek hedefine yaklaşabilirsin 💰 Sen bu parayı şu an nerede tutuyorsun? Kendi araştırmanı yapmayı unutma. YTD 😛