Fazla deniyor ama aslında nüfusa göre az bence Türkiye'nin nüfusu 86 milyon bunun 5.5 milyonu memurmuş şu an ee 81 milyon kişi özelde o zaman neresi çok ki 5.5 milyonun anlamadım
9 gü
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Fazla deniyor ama aslında nüfusa göre az bence Türkiye'nin nüfusu 86 milyon bunun 5.5 milyonu memurmuş şu an ee 81 milyon kişi özelde o zaman neresi çok ki 5.5 milyonun anlamadım
Birader Türkiye’de 86 milyon insan var 86 milyon çalışan yok. Yani çalışan nüfusa ve toplam nüfusa oranla ciddi fazla. Bugün Türkiye’de bir milyon memur çıkartsan ve geriye kalanlar özel sektör temposunda, disiplininde çalışsa emin ol hiçbir şey değişmeden sistem işlemeye devam eder. Kamuda işin bürokrasi saçmalıkları ve maalesef yetkin olmayan personelleri yüzünden çok kısa sürede bitecek bir iş senelerce sürebiliyor.
Kendi sektörümden örnek vereyim özel sektörde kompleks bir yazılımı dahi çok kısa bir süre içerisinde kullanıma sunabiliyoruz fakat kamuda bırak o komplekslikte bir projeyi çok daha basit bir sistemi dahi doğru düzgün geliştiremeyip bir de o projeyi yıllar süren bir süreçte geliştiren kurumlar var.
Nüfusu kıyaslarken toplam nüfusu değil çalışan nüfusu baz almak lazım 📊 Türkiye'de toplam istihdam yaklaşık 32-33 milyon civarında. Yani 5.4 milyonluk kamu çalışanı, çalışan her 6 kişiden 1'inin devlette olması demek 🏛️ OECD ortalamalarına bakınca sayı çok uçuk değil ama verimlilik ve bütçeye getirdiği yük esas tartışma konusu 💰 Sen kamu hizmetlerinin niteliğini yeterli buluyor musun?
Cevap
2Cevap
Az evet
az degl
yoooo
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?