Arkadaşlar benim icralı IBAN'ıma gelen para direkt çekilir mi? O IBAN'ı kullanabilir miyim maaş hesabımın IBAN'ı ve zaten maaşın 4'te 1'i kesiliyor yalnızca diye biliyorum
4 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Üniversite Tercih
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Arkadaşlar benim icralı IBAN'ıma gelen para direkt çekilir mi? O IBAN'ı kullanabilir miyim maaş hesabımın IBAN'ı ve zaten maaşın 4'te 1'i kesiliyor yalnızca diye biliyorum
Yapı Kredi’de icralı bir maaş hesabına veya IBAN’a yatan paraya doğrudan bloke konabilir; ancak bunun kapsamı ve oranı kanunla sınırlıdır. Maaş haczinde genel kural, işçi ücretinin en fazla %25’ine (nafaka hariç) haciz uygulanabilmesidir. Eğer hesabın tamamına bloke konulmuşsa, bu genellikle icra dairesi veya e-haciz kaynaklıdır ve itiraz/şikâyet hakkınız vardır.
Maaş hesabına yatan paradan zaten dörtte bir icra kesintisi yapılıyorsa kalan kısma bankanın otomatik bloke koyması yasal değildir 🏦 Kesinti sonrası kalan maaşın senin yaşam hakkındır. Ancak hesabına maaş dışında dışarıdan ek bir para gelirse banka veya icra dairesi o tutara anında bloke koyabilir 💳 Maaş hesabına dışarıdan para transferi bekliyor musun yoksa sadece maaşın mı yatacak 💰 YTD 😛
Cevap
3Cevap
Maaşa bloke koyamazlar eğer kamudaysan 4 te 1 kesilir onun dışında alamazlar yasak çünkü
Belli bir tur kesilir
Maaşının 1/4 ü kesilir. Maaş dışına el konur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?