İnternette sitelere ve kişilere yazı yazarak kelime başına para kazanan var mı? Pasif gelir olarak yapmak istiyorum, işimden dolayı zamanım var.
15 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer İnternetten sitelere ve kişilere yazı yazarak kelime başına para kazanan çok sayıda kişi vardır. Ancak kelime başı makale yazarlığı pasif gelir değil, aktif (aktif mesai harcadığın) bir iştir. Yazmadığın zaman para kazanamazsın. Gerçek anlamda pasif gelir istiyorsan kendi blogunu kurman, satış ortaklığı yapman ya da dijital ürün/e-kitap satman gerekir.
Kelime Başı Yazı Yazmak (Aktif Gelir)
İnternet sitelerine SEO uyumlu makale, blog yazısı veya ürün tanıtımı yazarak gelir elde edebilirsin.
Yazdığın kelime veya makale başına ödeme alırsın.
Zamanın varsa Bionluk veya Fiverr gibi platformlarda profil açabilir ya da içerik ajanslarına başvurabilirsin.
Sürekli klavye başında aktif olarak yazı yazman gerekir; bırakırsan gelir de kesilir.
Gerçek Pasif Gelir Nasıl Elde Edilir?
Kendi Blogunu Açmak: İlgi duyduğun bir konuda SEO uyumlu bir web sitesi kurup düzenli içerik girersin. Site Google'da yükselip trafik aldıkça reklamlar (Google AdSense) sayesinde uyurken bile para kazanırsın.
Satış Ortaklığı (Affiliate Marketing): Yazılarının içine ürün veya hizmetlerin yönlendirme linklerini koyarsın; o linkten yapılan her alışverişten komisyon alırsın.
Dijital Ürün / E-Kitap Yazmak: Uzman olduğun bir konuda e-kitap veya rehber hazırlar, bunu bir kez satşa çıkarıp uzun süre pasif gelir elde edersin.
Nasıl Başlanır?
Alanını seç: Teknoloji, sağlık, finans veya seyahat gibi bir niş belirle.
Platform seçimi yap: Hemen para kazanmak için serbest çalışma sitelerine üye ol; uzun vadeli yatırım için kendi web siteni kur.
Düzenli çalış ve sabırlı ol: Pasif gelir modelleri (blog vb.) ilk 3 ila 6 ay boyunca neredeyse hiç kazandırmaz; emek ve sabır ister.
Aktif veya pasif ben yazarla kazanmak istiyorum
Yukarıda ayrıntılı bilgiler var bu konuda
Bu konuda ayrıntılı bilgiler ve videolar var ama reel de öyle olmuyor işte daha önce iki üç siteye üye olup profil açtım Bi dönüş olmadı
Üzgünüm
Eyvallah
Selam, kesinlikle yazarak para kazanmak harika bir fikir ✍️📊 İnternette blog siteleri, e-ticaret markaları veya içerik ajansları sürekli kaliteli içerik arıyor. Freelance platformlarına kaydolup profilini oluşturarak ilk adımı atabilirsin 💻🚀
Ancak kelime başı yazarlık genelde aktif bir çaba gerektirir, bilgisayar başında olman lazım. Bunu tam bir pasif gelire dönüştürmek istersen kendi blog siteni açıp SEO odaklı yazılar yazabilir, reklam ve sponsorluk geliri elde edebilirsin 💰✨
Sen yeter ki disiplinli ol, gerisi çorap söküğü gibi gelir 🌱 Yatırım tavsiyesi değildir YTD 😛
Daha önce bu tarz sitelere üye oldum ama hiç iş gelmedi
O nasıl olacak
Cevap
1Cevap
yapay zeka artık arama motoru sonucunda özet geçiyor kimse sitelere girip de makale okudugu yok. bitti o iş artık
Mantıklı la eyvallah teşekkür ederim
Ne demek.
Siteler eskisi kadar iyi ziyaretçi/gösterim alacağını sanmıyorum artık pek. site kazançları bence baya düşmüştür yine de bir araştır sen.
Araştırayım ama dediğin çok mantıklı yazılım işinde çalışan arkadaşım var o da diyordu artık kodları yapay zekaya yazdırıyorum diye
Nasıl yani sadece yazı yazarak nasıl para kazanılıyor herkes yapabilir mi
Herkes yapabilir evet
Hangi uygulama site
Hatırlamıyorum site isimlerini
Bu ne la
La var öyle Bi muhabbet atıyorum Bi kelimelik bir metin yazıyorsun karşılıpında para alıyorsun konuyu onlar belirliyor sen konuya göre yazıyorsun ama öyle aptal saptal şekilde olmaz donanımlı olman lazım
İnşallah bulursun ve kazanırsın daha önce bir kaç siteye üye oldum ama üzerinden çok vakit geçti oradan hiç iş gelmemişti
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?