Mehir en az kaç gram altın olabilir? Hanefi mezhebindenim. Net bir cevap bulamadım bilen var mı?
1 sa
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Mehir en az kaç gram altın olabilir? Hanefi mezhebindenim. Net bir cevap bulamadım bilen var mı?
Cevap
16Cevap
Boşandığında iş bulana kadar seni hayatta tutabilecek miktar olmalı açıkcası mehir. Mesela şu anki türk lirasıyla o mehiri belirle 50k gibi bir bütöe olsun mesela. Sonrasında yapay zekaya dolar ve altına göre 2006 yılında 50k paran olsaydı 2026 yılında kaç paraya çıkardı sor ve onu hesaplat. Sonrasında ortaya çıkan paranın tekabül ettiği miktarda gram altın istersin. Bu seni yeterince korur bence
Ya zaten calisiyorum ben oyle bir ihtiyacim yok da usulen istemek zorundaymisim galiba en az ne kadar isteyebiliyprum onu merak ettim
O zaman sorun yok ya ne bileyim 1 2 gram olmuyor muymuş
Bilmiyorum ki net bilgi bulamadim. hicbir yerde
Arkadaşım anlatıyoruz işte. Alt sınır: Kadını evlilikten sonra en az 4 ay boyunca geçindirecek miktar olmalı diyorum.
@LimonluPastanınHüznü tamam da hic vermese de gecinebiliyorum ya Şu an . Sanki hic gelirim yokmus gibi mi hesaplamam gerekiyor onu anlamadim
Hanefilerde istediğin miktarı söyleyebilirsin 1 çeyrekte olabilir ama ortalama 15 20 çeyrek iste bence çokta sayılmaz
Tamamdir trsekkur ederimm
Bir insanın en az 4 ay rahatlıkla geçimini sağlayabileceği miktar olmalı.
Bana göre boşanan bir kadının ilk dört ay geçimini sağlaması için en az 500 bin ₺ ihtiyacı olur, bu da 75-76 gr altın eder.
Ama zaten calisiyorum ben ihtiyacim yok yine de bpyle mi hesaplanir
Mehirin usulü budur. Kadının boşandıktan sonra en az 4 ay geçimini sağlayacak bir miktar olmalı.
Senin dediklerinin konuyla bir ilgisi yok.
Anladim sag oll
Rica ederim.
Bunlara gösterdiğin önemi evleneceğin kişiyi tanımaya ayırır isen o nehire hiç gerek kalmaz
Ne alakasi var sonuc olarak mehir istemek zorundayim ve en az ne kadar alabiliyorum alt siniri merak ediyorum. Onem versem en cok diye sorardim herhalde
Evet
Mehir sadece boşanma olayı için değil dul kalma durumu için de bir güvencedir. Olayı doğru partner seçimi diye saptırmak yanlış olur.
Mehir boşanma olsa da olmasa da, dul kalma olsa da olmasa da her şekilde verilmesi gerekiyor zaten.
Olayin bosanma ayrilma ile bir alakasi yok. Evlilik icerisindeyken verilmesi gereken bir miktarmis zaten. Zora sokmak istemedigim icin en az miktari istiyorum zaten
1 aylık fitre parası, takribi 10-15 bin lira bugünün parasıyla. 1.5-2 gram altın
Seni 3 ay kimseye muhtaç olmadan götürücek paradır. Kişisel ve yaşamsal gibi düşün
En az diye bir kavram yok ki, damadın gelirine göre değişir.
Ben ne kadar isteyebiliyorum bir alt siniri var mi onu merak ettim
1 gram da olur, 500 gram da
Tamamdir bir alt sinir yok yani
Ben hiç duymadım.
81 gram olursa her sene zekatını vermek zorundasın. Onun için 80 gram olabilir
Damadın durumuna göre, ölmeden veya ayrılmadan önce sana bırakacağı senin de işine yarayacak bir miktar. Kendi gelirin varsa önemsiz konu adet yerini bulsun diye 5 gr isteyip geçebilirsin
80 olabilir biraz daha arastir
Cok degil mi ya 80
500 gr iste yetmez ise 1 kg
Mehir ne verebiliyorsan değilmiydi
Net miktarı yok zaten sen belirliyorsun
En az 2 bilezik 30 gr
Zorlaştırma kolaylaştır.
O yuzden soruyorum ya
Eğer gerçekten seviyorsan ve güveniyorsan 1 -10 gram usulen mehir belirle. Asıl mehir saygı ve sevgidir. Adam olan elinden geleni yapar zaten
ağrılığınca iste de kimse evlenmesin
Niye
yali iste sen
Alt siniri merak ediyorum
Isteyebiliyor muyuz 1 gram
Şu zamanda 100-150 gram bile zorlar karşı tarafı
Var 4.25 gram
Sana baglı bir terslikte olur
Karıya göre değişir
Bu ne demek
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Hanefi mezhebine göre en az mehir miktarı 10 dirhem gümüştür. Bu da günümüz hesaplamalarıyla yaklaşık 31-32 gram gümüşe denk gelir. Altın cinsinden ise belirli bir zorunlu gramaj kuralı yoktur.
Yani bu değerde bir altın verilmesi yeterlidir. Güncel altın ve gümüş fiyatlarına bakarsak birkaç gram altın bile bu alt sınırı rahatça karşılıyor 🪙✨
Esas olan tarafların karşılıklı bütçelerine uygun şekilde anlaşmasıdır 🤝 Önemli olan evliliğinizi zorlaştırmayacak makul bir miktarda karar kılmanızdır 💍 Hayırlı olsun şimdiden! 🙏