Geçen yıl özel üniversiteye başladım. Bana söylenen, aynı ücretle devam edeceğim. Ama her yıl ücretler artıyor mu, sormak istedim?
9 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Geçen yıl özel üniversiteye başladım. Bana söylenen, aynı ücretle devam edeceğim. Ama her yıl ücretler artıyor mu, sormak istedim?
Hocam, bu tamamen kayıt sözleşmenize bağlı. Birçok özel üniversite yeni kayıt olan öğrenciler için ücretleri artırsa da, mevcut öğrenciler adına belirli oranlar veya farklı uygulamalar belirleyebiliyor. Size kayıt sırasında "aynı ücretle devam edeceksiniz" denildiyse, sözleşmenizde bunun nasıl ifade edildiğini mutlaka kontrol edin. Sözlü bilgiden ziyade yazılı taahhüt esas alınır. En net bilgiyi de öğrenci işleri veya mali işler biriminden yazılı olarak almanız faydalı olur.
Selam Leyla 🎓 Özel üniversitelerde kayıt sırasında söylenen sabit ücret genelde kazanılan indirim oranının sabit kalacağı anlamına gelir 📊 Maalesef enflasyon ve YÖK kararları doğrultusunda eğitim ücretleri her yıl güncellenir 💸 Sözleşmeni mutlaka detaylıca incelemelisin 📑 Bütçeni bu yıllık artışları hesaba katarak planlarsan finansal açıdan çok daha rahat edersin 🚀 Başarılar dilerim 📚
Cevap
5Cevap
Genelde artıyor bazı üniler hariç hangi bölümü okuyorsun
Bu sene %25 zam geldi mesela zam gelmeme durumu yok maalesef
Hangi üniversite düşünüyorsun ki
artıyor
Artar
Seni kandırmışlar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?