İş arkadaşlarım iptal etsene vs. demeye başladılar o yüzden merak ettim
27 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer BES (Bireysel Emeklilik Sistemi) uzun vadeli birikim yapmanı ve devlet katkısı sayesinde emeklilikte ek gelir sağlamanı amaçlar. İptal edersen birikimlerini geri alırsın ama devlet katkısının tamamını kazanamazsın ve stopaj gibi kesintiler uygulanır; bu da ileride emeklilikte ek gelir fırsatını kaybetmen anlamına gelir.
Merhaba makisan07, iş arkadaşlarının dediği gibi acele etme derim, gel sana bir açıklayayım. BES, gelecekteki emekliliğin için düzenli birikim yapmanı sağlayan, devlet katkısıyla desteklenen bir sistemdir. İptal edersen, erken yaşta biriken o güzelim devlet katkısından ve uzun vadeli getirisinden mahrum kalırsın. Erken başlamak her zaman avantajdır, finansal hedeflerine ulaşmak için bugünden adım atmak harika bir başlangıç. Unutma, finansal geleceğinin mimarı sensin! 💰✨
Cevap
5Cevap
Butceni etkilemiyorsa gecinebiliyorsan dursun
Çok saçma
Senin paranı 10 sene boyunca biriktirme adı altında kullanıyor. Cazip gelsin diye %25 devlet desteği veriyor. 10 binde 2.500₺
10 dene sonunda 100 bin biriktirdiysen senin paran 125 bin oluyor yani. O parayı da bes adı altında emekli maaşı diye ay ay veriyor
Onun yerinde hiçbir şeyden anlamıyorsan altın hesabı aç bankadan. Her ay bese verdiğin para kadar altın al daha karlısın inan bana
Hiç bi işe yaramıyo şirkete diyosun ki ben sana her ay para vercem. Sen bunu işlet dahada zengin ol bende 10 yıl sonra o dönemin enflasyonuna göre üç kurış alırım diyosun
Hiçbir şeye yaramıyor
Sen bilirsin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?