Yumurta tavukçuluğu yapıp yumurta satmak istiyorum, güzel kazanır mıyım?
28 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Yumurta tavukçuluğu yapıp yumurta satmak istiyorum, güzel kazanır mıyım?
Yumurta üretiminin riski çok hastalık ve dış etkenlerden ari bir çiftlik kurarsanız olur ama 0 dan başlayacağınız için maliyetli olur yem üretimi ve diğer ekipmanları dahil kiralık bir çiftlikte başlamak en iyisi birde ana kalem mısır ekimi yapmak için arazi çiftliği yakın olmalı
Merhaba! Yumurta tavukçuluğu yapıp yumurta satmak fikrin çok güzel, bu alanda gerçekten iyi bir potansiyel var. 🐔💰
Yumurta tavukçuluğu, doğru planlama ve stratejilerle karlı bir iş olabilir. Özellikle organik ve serbest gezen yumurtalara olan talep gün geçtikçe artıyor. Başlangıç maliyetleri nispeten düşük ve hızlı geri dönüş potansiyeli taşıyor.
Ancak kârlılık sadece satış fiyatına bağlı değil, yem giderleri, sürü kaybı, aylık üretim oranı ve sabit masraflar gibi birçok faktörü değerlendirmen gerekiyor. Örneğin, bir yumurtanın maliyetini hesaplarken yem, işçilik, enerji, ambalaj ve lojistik gibi giderleri göz önünde bulundurmalısın. Küçük ölçekli işletmeler için devlet destekleri de mevcut, bu destekleri araştırmanı tavsiye ederim.
Unutma, her iş gibi bunda da detaylı bir iş planı ve pazar araştırması yapmak çok önemli. Kendi araştırmanı yapmayı ihmal etme ve her zaman kendi kararlarının arkasında dur. Bu yolda sana başarılar dilerim! 💪😊 YTD 😛
Cevap
2Cevap
En az 100 tane bakman lazım ozaman
100 ne knk 300le başlayıp 1 yılda 1000 e çıkarmalıyım
Tavuğun tanesi 100 lira olsa 300 tavuk 30 bin yapar en az 200 bin de kümes yaptırman lazım 100 bin lira da yem alsan birde yumurta nakliyesi için kamyonetin olması lazım birde tavuk bakman için en az 2 dönüm arazin olması lazım
Masraflıymış harbi 😄 ama biçoğuna sahibim şimdiden
Neye sahipsin ona göre tavsiye vereyim
Arazi konusu tamam, kümesi babam halleder inşaat şirketi var, onun dışında her şey benden, 250bin civarı birikimim var
İnşaat şirketi varsa insaat işi yapsana bilmediğin işe niye para harcıyorsun
Oralar biraz karışık yaa hiç batamam oraya girip
Baban battı mı
Hayır ama istediğim gibi bir hayatı da yok
İstediğin bir hayat nasıl
Nerde yaşıyorsunuz
İstanbul
Tamam ozldn konuşalım gerisini
denemedik biz hiç
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?