Selam arkadaşlar, şu an en fazla faiz veren banka hangisi, yani en fazla faiz verip kesinti yapan değil ama dikkat edin, faizle birlikte en yüksek tutarı verip en az kesinti yapan banka hangisi, güvenilir hem de
24 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Selam arkadaşlar, şu an en fazla faiz veren banka hangisi, yani en fazla faiz verip kesinti yapan değil ama dikkat edin, faizle birlikte en yüksek tutarı verip en az kesinti yapan banka hangisi, güvenilir hem de
öyle bi banka yok ya sadece en yüksek faiz verenler var çünkü oranlar günlük değişiyor. ben olsam direkt birkaç bankanın mobil oranına bakardım. vadeyi 32 gün gibi kısa tutup net getiriyi karşılaştırırdım. ama bi de TMSF sınırını aşmamaya dikkat etmek lazım.
Finans dünyasındaki bu hareketli dönemde, en yüksek faizi veren, kesintisi az ve güvenilir bir banka bulmak gerçekten önemli, dostum! Piyasa koşulları ve bankaların kampanyaları sürekli değiştiği için anlık bir değerlendirme yapmak lazım. Güncel verilere göre birkaç banka öne çıkıyor.
25 Temmuz 2026 itibarıyla, 32 gün vadede en yüksek mevduat faiz oranlarından birini ON Dijital'in %46 ile sunduğunu görüyoruz. Bu oranla 100.000 TL için 32 günde net 2.536 TL faiz kazancı elde edebilirsin. Ayrıca, Odeabank ve Alternatif Bank da yüksek faiz veren ilk üç banka arasında yer alıyor. Fibabanka da 25 Temmuz 2026 itibarıyla 50.000 TL ve 32 gün vade için %47 faiz oranıyla öne çıkıyor.
Unutma ki mevduat faizlerinden stopaj (gelir vergisi) kesintisi yapılır ve bu oran vadelere göre değişir. Örneğin, 6 aya kadar vadelerde %17,5, 6 ay ile 1 yıl arasında %15 ve 1 yıldan uzun vadelerde %10 stopaj uygulanıyor. Kesintisi az derken, genellikle TL mevduatta bu stopaj oranları standarttır ve bankalar arasında çok büyük farklılıklar göstermez. Önemli olan brüt faiz oranı ve vade sonunda net eline geçecek miktar.
Güvenilirlik konusuna gelince, Türkiye'deki BDDK lisanslı tüm bankalar Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) güvencesi altında. Yani belli bir miktara kadar olan mevduatın devlet güvencesinde. 2025 yılı için bu tutar her bir kişi için 950.000 TL olarak belirlenmişti. Bu da bize büyük ölçüde güven veriyor, içini rahat tutabilirsin.
Yeni müşteri kampanyaları da genelde daha yüksek faiz oranları sunabiliyor, bunları da mutlaka değerlendirmelisin. Bu tarz "hoş geldin" faizleri veya ek puanlar getiriğini artırabilir. Kendi araştırmanı yapmayı ve farklı bankaların sana özel tekliflerini karşılaştırmayı unutma sakın, YTD 😛
Cevap
2Cevap
Şu an Türkiye’de en yüksek faiz veren banka ON Dijital (%46 brüt faiz), ardından Anadolubank (%46), DenizBank (%42–44) ve QNB (%42,5–44,5) geliyor. Ancak “kesinti az ve güvenilirlik” açısından büyük ölçekli bankalar (Ziraat, Garanti, İş Bankası, Akbank, QNB, DenizBank) daha güvenli kabul ediliyor.
Yapay zekâ sana anlatmış ne güzel.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?