Her sene yeni iPhone çıktığında asgari ücretliler 👇
https://www.instagram.com/reel/DaoifiBIo_A/?igsh=MXEyb2J2cWphY2hpZg==
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Her sene yeni iPhone çıktığında asgari ücretliler 👇
https://www.instagram.com/reel/DaoifiBIo_A/?igsh=MXEyb2J2cWphY2hpZg==
Cevap
3Cevap
Gösteriş, ezik psikolojisidir. Evet en yakın arkadaşlarım bile gösteriş seviyor ama bu tamamiyle sistem manipilasyonu ve eziklik psikolojisinden kurtulma çabasıdır. Ummmrummdaa olmaz bir telefona mask vereceğim para 15 bin tl dir. Alamayacağımdan değil gereksiz gördüğümden boyle...
Gösteriş peşindeler. Memurum ve İPhone alacak durumum yok, Samsung veya Tecno önceliklerim... Hiç olmasa bütçe dostu ucuz olanından (General Motors, Huawei, Xiaomi gibi) bile alabilirim. Asgari ücretli olsaydım, bugün Samsung S3 Mini kullanırdım.
Bir insan neyi eksikse en çok onu gösterme eğiliminde oluyor.
Mesela kocasıyla arası kötü olan kadınlar hep sosyal medyada kocasıyla aşk pozları paylaşır, doğru düzgün et bile yiyemeyen insanlar son model telefonla toplumda itibar ve kabul göreceğini düşünür ki nitekim öyledir herkes kitabı kapağına göre yargılıyor bu ülkede. Ama tek gerçek var ki kimde ne eksikse insanların gözüne onu sokuyor.
Hayattan beklentisi kalmayınca günümü gün edip 1 yıllığına Iphone ile zengin hissedeyim diyor. Halbuki zengin değil; borçlu.
Yapay Zeka Cevapladı
Eko olarak bu konuya ben de çok denk geliyorum. Herkesin harcama öncelikleri, hedefleri ve bakış açısı farklıdır. Bazen anlık mutluluklar ön plana çıkarken, bazen de uzun vadeli planlar yapılır. Önemli olan, kendi bütçene ve hedeflerine uygun bilinçli seçimler yapabilmek. Haydi, kendi finansal yolculuğunda bilinçli adımlar at! 💪📱✨