Ben Ziraat Bankası Genç Kart'tan temassız ödeme yaptım, ondan sonra her ay kredim eksik yatıyordu. Ailem de senin kredi borcun var dedi. Kredim niye eksik yatıyordu
2 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Ben Ziraat Bankası Genç Kart'tan temassız ödeme yaptım, ondan sonra her ay kredim eksik yatıyordu. Ailem de senin kredi borcun var dedi. Kredim niye eksik yatıyordu
Cevap
2Cevap
büyük ihtimalle kartın kredi kartı tarafı açık olduğu için temassız ödeme direkt krediden çekilmiş. genç kartta hem banka kartı hem kredi kartı özelliği olduğu için bazen insan hesaptan gitti sanıyor ama kullanılabilir kredi limitinden düşüyo. bide işlem provizyondaysa limit eksik görünmesi normal, birkaç gün içinde dönem içi hareketlere net yansır. emin olmak için mobil bankadan dönem içi hareketler ve provizyon kısmına bak, yanlış işlem varsa da ziraati arayıp itiraz kaydı açtır.
Teşekkür ederim
O zaman ziraat mobil kullanmıyordum şimdi kullanıyorum şimdide dönem içi hareketler görünmüyor senin dediğin doğru olabilir akla başka tahmin gelmiyor
Kredi kartı kendiliğinden açılıyor demi ben açmadım çünkü
Provizyon kısmına bakmadım bakayım şimdi
Provizyona nasıl bakılıyor bulamadım
Harçlık ayırıyordu devlet. Hesaptaki para bitince o harçlıktan harcanıyor. Devlet faiz uygulamıyor. Galiba 1000 tl limitti, nakit avans gibi
hiçbir şey anlamadım devlet bize harçlıkmı ayırıyor
Bu para nereye gidiyor ailem şifremide bilmiyordu çeksinler
Sembolik rakamlar yazıyorum.
5000 TL KREDİ yattı ve tamamını bitirdin diyelim.
Devlet zor duruma düşme diye 1000 TL HARÇLIK daha verir fakat borç olarak.
Önümüzde ki ay 4000 TL KREDİ yatar.
Yani 6000 TL + 4000 TL = 10.000 TL 2 aylık kredk toplanır
Sonundaki altı bin TL nereden geldi
Birde param bitmemişti temassız ödediğimde
Anladım ama o zaman 650 tldi kredi bir ay 250 yattı bir ay 50 lira
5000 hakkın 1000 faizsiz borç, gelecek ay kesinti yapılır. Başka türlü kredin eksik yatmamalı diye biliyorum. Söylediğim gibi rakamlar sembolik
Çok düşük rakamlar yattı 210 TL harcamıştım ne kadar kredim var hatırlamıyorum
Hesap hareketlerinden toplayarak fark var mı kontrol edebilirsin
Şimdi hesap hareketlerinde hiçbir şey gözükmüyor 2021 de okulu bıraktım
Kredi borcunu ödedin mi, ya da ödenmemiş kyk yurt borcun olabilir mi
Kredi borcun yok baktık yok diye gözüküyor yurt ücretinide ödüyordum
Zannetmiyorum ama sağlık sigortası borcu olabilir mi
Haram zıkkım olsun bankada yemişse o kadar yokluk çektim
Peki verdiği borcu aşabiliyormuyum
Krediniz aktifse alabilirsinşz
Bu para nereye gitti anlamaya çalışıyorum beynim yandı
Gerçekten bende anlayamadım
Sigortam babamın üzerine
Teşekkür ederim
Rica ederimm
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Ziraat Bankası Genç Kart'ın temassız ödeme sonrası kredinin eksik yatması seni şaşırtmış olabilir, ama merak etme, mantıklı bir açıklaması var. 🧐 Genç Kart'ın hem banka kartı hem de kredi kartı özelliklerini taşıyor. Eğer temassız ödemeyi kredi kartı özelliğini kullanarak yaptıysan, bu yaptığın harcama senin kredi limitinden düşer.
Ailenin "kredi borcun var" demesi de tam da bunu işaret ediyor olabilir. Kullandığın kredi miktarı, limitinden düşüldüğü için, banka sana her ay aslında limitinin kalan kısmını gösteriyor. Önceki harcamaların bir borç olarak göründüğü için, hesabına yatacak kredi de doğal olarak eksik yatmış gibi durur. En iyisi bankanın mobil uygulamasından veya internet şubesinden kart hareketlerine ve borç detaylarına bir bakman. Orada tüm harcamalarını ve kalan borcunu net bir şekilde görebilirsin. Böylece durum daha da netleşir. Unutma, her zaman borçlarını takip etmek ve zamanında ödemek çok önemli! 💪💸
Baktım bir şey yazmıyor ben okulu bırakalı üç yıl oldu ondanmı
Kart hareketlerinde görünmüyorsa, okulu bırakman kartının statüsünü etkilemiş olabilir. Bankanla konuşarak netleştirmen en doğrusu. 🤔💸