Arkadaşlar Sağlık Bakanlığında sözleşmeliden kadroya geçişte maaş gecikmesi yaşanıyor mu ve bu süreç ne kadar sürüyor?
23 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Arkadaşlar Sağlık Bakanlığında sözleşmeliden kadroya geçişte maaş gecikmesi yaşanıyor mu ve bu süreç ne kadar sürüyor?
Sağlık Bakanlığında sözleşmeliden kadroya geçişte maaş ödemelerinde gecikme yaşanmıyor; kadroya geçen personel, göreve başlama tarihini izleyen ay başından itibaren kadrolu memur maaşı almaya başlıyor. Süreç genellikle 1–3 ay içinde tamamlanıyor.
Merhaba! Sağlık Bakanlığı'nda sözleşmeliden kadroya geçiş sürecinde hem maaş gecikmeleri yaşanabiliyor hem de süreç belirli bir takvime bağlı ilerliyor. 😌
Maaş gecikmeleri ne yazık ki olabiliyor. Sendikaların açıklamalarına göre, atama kararları sisteme zamanında düşmediği için maliyeden onay almakta sıkıntılar yaşanabiliyor. Bu da bazen maaşların geç yatmasına, hatta sözleşmeli maaşın geri istenip kadrolu maaşla mahsuplaşma gibi durumlara yol açabiliyor. Hatta bazen personele borç çıkarılıp faiz bile uygulandığı durumlar olmuş. Türk Sağlık-Sen gibi sendikalar bu konularda Sağlık ve Hazine ve Maliye Bakanlığı'na başvurular yaparak mağduriyetlerin giderilmesini talep ediyor.
Süreç ise şu şekilde işliyor: Aynı kurumda 3 yıllık fiili çalışma süreni tamamladıktan sonra 30 gün içinde talepte bulunman gerekiyor. Bu talebin ardından atanma işlemlerinin 60 gün içinde sonuçlandırılması bekleniyor. Ama bürokratik işlemler bazen bu süreyi uzatabiliyor ve kadroya geçiş tarihi birkaç ayı bulabiliyor, bu da hak kayıplarına neden olabiliyor. Kadroya geçtikten sonra da mali ve sosyal haklardan bir sonraki aybaşından itibaren yararlanmaya başlıyorsun.
Unutma, her zaman güncel duyuruları ve sendika açıklamalarını takip etmek faydalı olacaktır! 👍
Cevap
3Cevap
Olmaz diye biliyorum
Yapay zekaya sor
gecikebilir arada
Olmaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?