Yurtdışındaki ürünler vergilerden dolayı pahalı, anlarım ama yerlisi nasıl yurt dışından daha pahalı oluyor? (altını çiziyorum yurt dışından daha pahalı) Mesela yerli araba TOGG nasıl Tesla'yla aynı olabiliyor?
6 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer bu. çok karışık bir süreç şöyle özetleyeyim togg evet yerli ve milli diyoruz ancak şöyle bir durum var togg un türkiyede üretilmeyen parçaları mevcut bu durum otomatik olarak yurt dışı mallarındaki gibi vergilerden dolayı fiyatın yükselmesine sebep oluyor daha siyasi ve askeri bir örnekten gidelim kaan projesini bilmeyen neredeyse kimse yoktur diye düşünüyorum kaan projesinin hala tamamlanamamasının en büyük sebebi jet motoru teknolojisinde gizlidir jet motorlarının yanma odası ve hemen ardından gelen türbin odasının sıcaklıkları ortalama 1500 ila 2100 derece arasındadır burada muazzam bir aviyonik ve malzeme mühendisliği çalışması vardır çünkü bu sıcaklıklarda türbin odasını eritmeden hava akımını yönlendirecek malzemeyi üretmek ve bu yönlendirmeyi yapmak çok zordur bu yüzden günümüz jet teknolojisi mimarisi sadece birkaç dev şirket ve ülke tarafından üretilebilmekte ve saklanmaktadır türkiye ise bu problemi mevcut noktada çözmeye çalışmakta kendi jet motorlarımızı üretecek kapasiteye gelmeye çalışmaktadır sırf bu jet motorları yüzünden kaan seri üretime geçememektedir çünkü CAATSA yaptırımlarına tabii bu da doğrudan siyasetle alakalı bir konudur CAATSA yaptırımları amerikanın hasımlarına yaptığı askeri silah vb. ambargo yaptırımlarıdır 2018-19 yıllarında rusyadan alınan S-400 lerden dolayı bu yaptırımlara türkiyede maruz kalmıştır ve jet motoru teknolojisi askeri bir teknoloji olarak kabul edildiğinden amerikadan veya çevresinden bu jet motorlarını alamamaktayız yani olayları sadece basit vergi mevzusu olarak görmemek lazım ben kendim bir fındık üreticisi olarak söyleyebilirim kuruyemişçilerde 1000tl ye satılan fındık üreticilerden 200 250 300 maksimum 350 400 tl ye alınıyor aradaki bu fark tamamen birden fazla malın el değiştirmesinden kaynaklı olarak aracıların komisyonlarına ücretlerine vb. gidiyor
TOGG'un sana yerli olduğunu düşündüren neydi tam olarak?
Batarya, Elektrik Motoru, Kamera ve Radar sistemi gibi önemli parçalar tamamen ithal parçalardır. Bu parçalar zaten direkt aracın fiyatını %75 belirliyor.
Yerli üretimde fiyatların bazen yurt dışına göre daha yüksek olması şaşırtıcı gelebilir ama bunun arkasında birçok neden var güzelim. Üretim maliyetleri, ölçek ekonomisi, teknoloji, hatta rekabet ortamı bile bu durumu etkiler. 🤷♂️ Bazen yerel tedarik zincirleri veya daha küçük üretim hacimleri maliyeti artırabiliyor. Ayrıca, yerli markalar da kendi Ar-Ge yatırımlarını ve marka değerlerini fiyatlarına yansıtmak durumunda kalabiliyorlar. Bu da fiyat dengesini değiştirebilir. 📈
Cevap
2Cevap
Kendi vatandaşını s*kekten keyif Alan bir devletimiz var
Ötv vs
İşçilik pahalı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?