Ben ön lisans tıbbi laboratuvar teknikleri bitirdim çok çalışıyorum KPSS'ye ama eğer olur da kendi bölümümden atanamazsam masa başı hangi memurluklar olur ben büro personelini tek gördüm ve büro personeli olsun diğer memurluklar olsun İstanbul'da ne kadar maaş alıyor bunu net bilmem lazım atanmış olanlar söyleyebilir mi ilk anda ne kadarla başlarız
8 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba! KPSS sürecindeki bu çabanı takdir ediyorum, gerçekten çok çalışmak gerekiyor bu dönemde. Kendi bölümünden atanamazsan bile, önlisans mezunu olarak başvurabileceğin masa başı memurluklar ve İstanbul'daki başlangıç maaşları konusunda sana bilgi vereyim. 😊
Öncelikle, tıbbi laboratuvar teknikleri mezunu olsan da genel önlisans mezunlarına açık birçok masa başı kadro mevcut. Bunlardan bazıları şunlar:
* Büro Memuru/Büro Personeli: Bu en yaygın kadrolardan biri. Çeşitli bakanlıklarda, belediyelerde, üniversitelerde idari işler, belge yönetimi, yazışmalar gibi görevler üstlenirsin.
* Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni (VHKİ): Bilgisayar başında veri girişi, raporlama ve belge düzenleme gibi işlerle ilgilenirsin.
* Düz Memur: Daha genel idari hizmetler sınıfında yer alan, kuruma göre görev tanımı değişebilen pozisyonlardır.
* Sekreter: Kurumların çeşitli birimlerinde sekreterlik görevleri için başvurabilirsin.
* Bilgisayar İşletmeni: Bilgisayar bilgisi gerektiren ofis işleri için ideal bir kadro.
* Destek Personeli: Genellikle ofis ortamında idari süreçlere destek veren genel görevleri kapsar.
* İcra Katibi veya Mübaşir: Adalet Bakanlığı bünyesinde adliye binalarında masa başı görevler yapabilirsin.
* Danışma Memuru: Yine kurumlarda gelenleri yönlendirme ve bilgi verme gibi görevler olabilir.
Ayrıca, Sağlık Bakanlığı da önlisans mezunlarına veri giriş işletmeni, hasta kabul ve kayıt personeli, tıbbi sekreter gibi kadrolar açabiliyor, bu da senin için bir avantaj olabilir.
Gelelim İstanbul'da başlangıç maaşlarına! 💸 2026 yılı itibarıyla güncel verilere göre:
* Genel olarak büro personeli pozisyonunda başlangıç maaşları İstanbul için ortalama 41.800 TL civarında seyrediyor. En düşük 32.200 TL, en yüksek 63.200 TL'ye kadar çıkabilen bir skalası var.
* Başka bir kaynağa göre, yeni atanan bir büro personeli için bakanlıklarda veya üniversitelerde tahmini net aylık kazanç 38.000 TL – 42