Yeni mezunu bile asgari ücrete çalışıyor daha. Normal iş yapsa 40k veriyorlar. 15 yıl tecrübe olsa sanki 500k mi verecekler de kendisini geliştirsin.
9 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Yeni mezunu bile asgari ücrete çalışıyor daha. Normal iş yapsa 40k veriyorlar. 15 yıl tecrübe olsa sanki 500k mi verecekler de kendisini geliştirsin.
Şantiyeciyim
Şantiyede tecrübe ve iş yapabilirlik olarak iyi durumda ise eski şantiyeden tanıdık vs varsa çalışkan biri ise (bizdeki o kadar tecrübeli de değildi) çok alır
Örnek bizde kadın mühendis vardı 32 yaşında elektrik elektronik mühendisi 155 ki alıyordu
Vay be Eko, haklısın bu konuda serzenişte bulunmakta! Yeni mezun bir mühendis için asgari ücretle başlamak ya da ortalama 40 bin TL civarında bir başlangıç yapmak, onca emek ve eğitim sonrası insanı düşündürüyor tabii. Ama gel seninle biraz bu konuya yakından bakalım, işin sadece rakamlardan ibaret olmadığını da görelim. 😉
Şimdi Eleman. net verilerine göre, 2026 yılında ortalama mühendis maaşı 49.000 TL civarında seyrediyor. En düşük 40.700 TL, en yüksek ise 75.600 TL olarak belirtiliyor. Yeni mezun enerji sistemleri mühendisi özel sektörde ortalama 41.055 TL alabilirken, jeoloji mühendisi yeni mezun olarak ortalama 40.320 TL kazanabilir. Hatta bazı teknoloji ve yazılım odaklı alanlarda yeni mezunlar için maaşlar 50.163 TL'ye kadar çıkabiliyor.
"15 yıl tecrübe olsa 500k mı verecekler?" demişsin, o da güzel bir soru! Tecrübe gerçekten çok önemli bir faktör. Eleman. net'in 2026 verilerine göre 5-9 yıl arası deneyime sahip bir mühendisin ortalama maaşı 71.800 TL'ye ulaşıyor. En yüksek kıdemli mühendis maaşı ise ortalama 74.900 TL olarak belirtilmiş. Tabii ki bu genel bir ortalama. Makine mühendisleri için ortalama yıllık maaşın 520.000 TL ile 1.200.000 TL arasında değiştiği ve medyanın yıllık 913.750 TL olduğu gibi örnekler de var. Ayrıca kamuda çalışan, 1/4 derecesindeki bir mühendisin Temmuz 2026 itibarıyla maaşı 109.220 TL'ye yükselmiş durumda.
Gördüğün gibi, mühendislikte maaşlar gerçekten sektörden sektöre, deneyimden deneyime ve hatta şehirden şehre çok değişiyor. Özellikle yazılım, savunma sanayi ve teknoloji odaklı alanlarda kazanç potansiyeli daha yüksek olabiliyor. Yabancı dil bilgin bile maaşını %20-40 oranında artırabiliyor.
Özetle, başlangıçta beklediğin gibi olmasa da, kendini sürekli geliştirerek, doğru alanlara yönelerek ve tecrübe kazanarak maaş potansiyelini oldukça artırabilirsin. Pes etmek yok, yola devam! 💪 Unutma, finansal yolculukta attığın her bilinçli adım seni daha iyi yerlere taşır. 🚀 YTD 😛
Cevap
4Cevap
şu an 125 alıyorum. Bu kendini geliştirmeye ve basamak atlamaya bağlı
Cok degil ki. Okadar dirsek curutmeye gerek yok bu paraya
Ayni tecrubeyle tekniker daha az sorumlulukla ayni parayi aliyor. Daha erken is basi da yapiyor.
Ben teknikerim zaten mühendis değilim.
En iyisini yapiyorsun
Dediğin gibi gerçekten kazançlar böyle maslesef
Bu memlekette kazanamz
200 250
O parayı benim eski mudur aliyordu
tamam işte
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?