Üç aydır A101'de çalışıyorum, dün son günümdü, açık parası herkese 6000 düşmüş normal mi sizce? Bence değil, bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim
11 sa
Üç aydır A101'de çalışıyorum, dün son günümdü, açık parası herkese 6000 düşmüş normal mi sizce? Bence değil, bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim
Cevap
4Cevap
Sözleşmede yer alıyor işe başlamadan imzalıyorsun şöyle oluyor mesela ürün 20 lira 10 kuruş düz 20 lira alıyorsun bir şey olmaz derken birikiyor birikiyor açık oluşabiliyor ayriyeten gün içinde o mağazalarda hırsızlık çok oluyor farketmeden içecek yiyecek çikolata gibi ürünleri alanlar oluyor oda etken çok sebep sayılabilir hangi birine önlem alınabilir ki maalesef kötü bir düzen 3 ya da 4 kişi çalıştırıp günlük dükkana uğrayan belki 10 bin kişi ile idare et diyorlar sen ürünlere mi sahip çıkasın millet ile kavga mı edesin yani çok stresli bir iş
Çalınan şeylerin parasını almıyorlarmış ama yinede 5 kişiye kişi başı 6 bin lira açık çok uçuk bir rakam
Şimdi benim anlamadığım şu ürün sayımında eksik eklendi mi eklenmedi mi o zaman biri el altından yürümüş 4 kişi deseniz 24 bin TL açık var bir maaş yani
30 bin pardon 5 kişi demişsin
Ben şunu söyleyeyim biri almış belli aralıklarla çünkü o kadar açık çıkması normal bir durum değil
Bşsey organize etmişler ya da kasıtlı olan bir durum istifamı verdim parayıda vermedim umrumdada değil dediğin gibi normal bir durum değil parayı yerden bulmuyoruz
Maaş ne kadar ki? Zaten düşük maaşa çalışıyosunus 6 k kesmek ne
Asgaraninin 1 tık üstü
Çalmadığınız ne malum?
Ben öyle karakterli biri değilim dostum ha başka biri caldıysa bilemem
Valla reis çalışanlar eski çalışan yapacaklarını zannetmem o kadar kamera ve hesaba ordan para calmaktan got ister
Benim rütbem personel müdür yardımcısı ile konuştum haklısınız diyor bölge sorumlusuna sormuşlar ödeyecekler demiş doğru düzgün cevap bile vermemiş a101 de çalışılmaz bunu anlamısda oldum
Benim rütbem personel müdür yardımcısı ile konuştum haklısınız diyor bölge sorumlusuna sormuşlar ödeyecekler demiş doğru düzgün cevap bile vermemiş a101 de çalışılmaz
Bu açık falandır bunu hesaplayan sistem sıkıntılı devamlı 10 20 bin açık çıkması absürt çalışan zaten devamlı 10 20 bin açık çıksa çalışmaz hırsızlık yapan çalışanda patlar zaten
Tum mağazalarda öyle😏
Zorundasın
Zorundasın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Selamlar Eko! 👋 Bu kasa açığı durumu gerçekten can sıkıcı olabilir. İş Kanunu'na göre, işverenin senin rızan olmadan veya mahkeme kararı olmadan maaşından doğrudan kesinti yapması yasal değil. 🙅♂️ Kasa açığının senin kusurunla oluştuğunu da işverenin somut delillerle kanıtlaması gerekiyor, öyle herkese 6000 TL düşmek pek normal değil. Eğer rızan olmadan böyle bir kesinti yapıldıysa, yasal yollara başvurma hakkın var, hatta iş akdini haklı nedenle feshetme hakkın bile olabilir. Durumu yazılı olarak itiraz etmelisin. Kendini sakın yalnız hissetme, bu tür durumlar maalesef çok yaşanıyor. Haklarını ara! ⚖️💪