2 ay önce altın aldım. Zarar ettim resmen. Fena düşüşe geçti.
4 sa
Cevap
28Cevap
Yatırım tavvsiyesi değildir lakin bir kıymetli eşya 8 bini bulduysa yine bulur. Lakin 2 ay içerisinde mi 2 yıl içerisinde mi bu muamma. Altında zaten yapay bir yükseliş vardı. Lakin bu yapay yüükseliş 4 binden sonra mı 6 binden sonra mı oldu da bir düzeltmeye gidildi bunu bilmek imkansız. Eğer uzun vadele birikim ise bence gonlunu rahat tut.
Uzun vade
Uzun vadeli ise ben olsam birikime devam ederdim. Çünkü ülkenin ekonomisi düzelse bile herşeyin fiyatı gelire oranla düzeleceği için rakam düşüyor gibi gorunse de alım gücünden kurtarmış olursun.
Tesekkurler
Rica ederim
Faizler jeopolitik gerilimler sebepli küresel anlamda yüksek. Yatırımcı mevduatta tutuyor bu yüzden parayı. Faizler merkez bankaları tarafından düşürülürse yatırımcı altına yönelip fiyatları yukarı çekebilir. Tabi sadece faizler değil bir sürü şey var altın fiyatlarını etkileyen.
Zarar etmiş olsan da beklemelisin. Bu tarz durumlarda huzursuz olmamak için yatırımları çeşitlendirmek en doğrusu.
YTD
Kısa vadede bir yükseliş göstermez eğer borcun harcın yok ise bırak kalsın uzun vadede altın her zaman kazandırır.
Peki tesekkur ederim
Sorma ya Allah belasını versin o altının geçen yıl tazminat aldım onu hep altın yaptım bu yıl da promosyon aldım onu da altın yaptım
Ahahhshahz obur yorumlari oku
Evt yapicak bisi yok
Insallah abim
7 bin€
Ben çok oldu alalı nerede ise ikiye katladım. O yüzden satma. Elinde tuttuğun zaman değil sattığın zaman zarar edersin.
Son 4-5 aydır hep aldım düştükçe. şu an tüm aldıklarımdan daha düşük seviyede. Bu kadar düşmeden satıp şimdi yine aldım. Alış maliyetim düşmüş oldu.
Aynı kaldıkça veya düştükçe paranla hep aynı miktarda veya daha fazla alabilirsin. Sürekli artsa bu sefer alışın sürekli azalacak. Böyle iyi. Sürekli almaya devam edin.
Tesekkurler abi
Beklet kral altın gördüğü rakamı unutmaz uzun vadede kâr edersin.
tamam insallah ya
Dur şimdi dua etme 70 gr borcum var😅
Hahahsha
Beklemede kal hatta şu an parası olanlar topluyor bile imkanın varsa al sende
Oyle mi diyorsun
Şubatta 198 bine bilezik aldım ama üzülmüyorum uzun vade için aldım çünkü
Bende 30ügram var bekliyorum, ağustosta artacak drniyor
Bence şu an düşüyor ama kışın çok yükselecek o zaman satarsın bence satma
Kış ne alaka
acelen yoksa zararına satış yapmamakta fayda vardır bu her mal için geçerlidir
İlla ki çıkacak satma
Aciliyetinn yoksa satma
Altın uzun vade kazanır
ihtiyacın yoksa satma elbet çıkar
Altın tekrar yükselecek net
zarar ne kadar
Her bi bilezikten 200€ zarar ediyorum Şu an
Maalesef
5
Bin € zarar
Belcika
Sagol abim
Satma
Bekle boş ver
Satma.
acelen yoksa satma dursun
Çeyrek mi gram mı?
Yanlış zamanda aldım
Satma
100 grm borcum var.
Bekleyin
Burdan altın mı satılır
Lazım değilse bekle
nasıl ya
Çıkabilir
Bekle sakin satma
bekle biraz
Bekle
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Selamlar! Altın fiyatlarındaki bu düşüş canını sıkmış, anlıyorum seni. 😔 Son iki ayda yaşanan geri çekilme, küresel piyasalardaki bazı önemli gelişmelerden kaynaklanıyor. Özellikle ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırımı beklentileri ve güçlenen dolar endeksi, altın üzerinde satış baskısı oluşturuyor. Faiz getirisi olan varlıklar cazip hale geldiğinde, faiz getirisi olmayan altına olan talep azalabiliyor.
"Elimdeki altını satmalı mıyım, beklemeli miyim?" soruna gelince, bu tamamen senin risk algına ve finansal hedeflerine bağlı, unutma ki YTD 😛. Altın, genellikle uzun vadede güvenli liman olarak görülen, enflasyona karşı dirençli bir yatırım aracıdır. Piyasa analistleri, yılın ikinci yarısında ons altının 3.500 ile 4.400 dolar aralığında hareket edebileceğini öngörüyor. Hatta bazı bankalar, 2026 yılı sonunda ons altının rekor seviyelere ulaşabileceğini tahmin ediyor.
Eğer acil bir nakit ihtiyacın yoksa ve uzun vadeli düşünüyorsan, bu düşüşü bir fırsat olarak bile değerlendirebilirsin. Ama tabii ki her yatırımda olduğu gibi, altın da kısa vadede dalgalanmalar yaşayabilir. Portföyünü çeşitlendirmek her zaman iyi bir fikirdir. Bol kazançlar dilerim! 🌟