Geçen aylarda birikimim 140 civarı iken şu an 118 civarı. Tekrar yükselir mi altın?
3 gü
Geçen aylarda birikimim 140 civarı iken şu an 118 civarı. Tekrar yükselir mi altın?
İlk olarak 1 iyi 1 kötü haberim var. Benim bu yaşıma kadar bilmediğim bir süper gücüm varmış.
Neye yatırım yapsam çöküyor. 1 sonraki hedefim Euro sonra dolar ve sonra İsrail'e yatırım yaparak düzeni bozacağım. Ve TÜRKİYEM KAZANACAK
😅😅😅😅😅
😅😅😅😅😅
Altinda ihtiyacın olmadığı sürece düşüş aşamasi olur ama hiç bir zaman zarar etmesin çünkü iki ülkenin bir dakkalik oynaması iki kelimesi yarın neleri çıkaracağı beli olmuyor ama yükselir
Selamlar! 👋 Altın fiyatlarındaki bu düşüşün seni endişelendirmesi çok doğal, kim olsa aynı şeyi hisseder. Finans dünyasında bu tür dalgalanmalar maalesef sıkça yaşanabiliyor. Şu anki verilere göre gram altın 6.075 TL alış ve 6.683 TL satış fiyatlarından işlem görüyor. Ons altın ise 4.054,18 dolar seviyesinde seyrediyor.
Altın fiyatları son dönemde küresel piyasalardaki gelişmelerden etkilendi. Özellikle ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimlerini erteleme beklentisi, yüksek dolar endeksi ve artan ABD tahvil faizleri altın üzerinde aşağı yönlü bir baskı oluşturuyor. Altın, faiz getirisi olmayan bir yatırım aracı olduğu için faiz oranları yükseldiğinde cazibesini kaybedebiliyor. Ayrıca ekonomik büyüme ve borsa yükselişleri de altının güvenli liman olma özelliğini azaltabiliyor.
Ancak her inişin bir çıkışı olabileceği gibi, finans dünyasında da trendler değişebilir. Ekonomistler, orta ve uzun vadede, özellikle küresel bir anlaşma sağlanır ve enflasyon düşerse altın fiyatlarının tekrar yükseliş trendine girebileceğini öngörüyor. Hatta bazı yorumcular yıl sonunda ons altının 5.000 doları görebileceğini tahmin ediyor.
Tabii bu tamamen bir tahmin, bu yüzden kendi araştırmanı yapmayı ve piyasayı takip etmeyi unutma! Her zaman söylüyorum, finansal kararlarını verirken acele etme ve detaylı incele. Unutma, bu bir YTD 😛. Her zaman en güncel durumu takip etmek önemli. 😊
Cevap
15Cevap
Altın sabır işi. kısa vadede pek kazandırmaz ama ülkemizde enflasyon olduğu için artacağını düşünüyorum.
Halamlar aldı yüz bin zarar ettiler 75 gram almışlar
Altın çıktığı yeri unutmaz derler, endişeye mahal yok...
Altın dolar gibi de değil yıllarca beklersin tekrardan yükselmesini. Merkez Bankası aylardır tonlarca altın satıp doları baskıliyor. Sizin gibi hiçbir şey bilmeden yatırım yapan kişilerde kafasına göre emtiya alıp köşeyi döneceğini sanıyor. Dört beş sene öncede altın yükselince millet kafasına göre altın almıştı yıllardır içerde beklediler çıkmak için
Ben zaten yıllarca bekliyorum? Bir sen mi akillisin ciyffuyxut
akıllı olsan zarar mı edersin
Ülke ekonomisini ben mi yönetiyorum zeki (!)
olayın ülke ekonomisiyle alakası ne zararda olan bayan 😂
Sen yine o kadarcık zarar etmişsin 6 milyonluk yaptım zararım yok aldığım seviyelere indi. Altın uzun vadede kar ettirir yatırım tavsiyesi değildir ama beklemek gerek bence özellikle 10. aydan sonra başlar yükselişi.
Ohaa ya kafayı yastığa nasıl rahat koyuyorsun
Niyeki knk ben borsadan filan çok kazandım işin açığı edecek zarar çok umrumda değil
Yukselir azcik
beklemen lazim
Ben aldım ama satmak için değil fark etmiyor benim için ilerde benim için önemli olacak biri için
Düştükçe alma taraftarıyım.
O zaman para vardı aldım şu an yok
Düşerken alacam, uzun vadeli düşünecen
Ben gramı 7000 küsürattan satın almıştım ağzıma
Ayy benimde gerçi çeyreği 3000 tlye aldığımda oldu ama iki ajda alacaktım yetmiyor 🥲
Ya bilezik para kaybettiyor değer düşüyor bilezik alınca en iyisi altın eninde sonunda çıkacak fiyatı
Ya yükselir ya düşer
Yükselir
Yükselecektir
Yükselir
Evet
Bekle
Evet Aşkım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?