Fazla değil mi? Apartmanda kişi başı 4000 istemişler. Millet soygun yapıyor.
4 gü
Fazla değil mi? Apartmanda kişi başı 4000 istemişler. Millet soygun yapıyor.
Biz ahlaksız bir milletiz.
Buz dolabım hata mesajı veriyor ve durmadan çalışıyordu. Bir kaç kişiye sordum, yapay zekalara detaylı anlattım.
Sonuçta 150 liralık bir parçanın değişmesi gerektiği sonucuna vardım. Ama tabi açıp da yapabileceğim bir durum değil. Parçayı almaya gidip gelmek bile saçma bir seçenekti.
Tamircinin biri ile görüştüm. Ve iki ihtimal söyledim ya tahliyesi tıkandı ya da şu parçada sorun olsa gerek vs vs. Gelip bakmadan olmaz dedi.
Neyse geldi. Geliş için direkt zaten 600 lira aldı. Duruma baktı. Komple içi eriyene kadar bekleyin. Eriyince gelip bilmem neyini şöyle yapcaz, şunu değişeceğiz filan cart curt etti.
Bunları da dışarıdan bakıp söylüyor. Ya dedim peki sadece tahliyesi tıkalıysa. Ne belli söylediğiniz arızaların olduğu?
"O zaman erit içini, tahliyesi şöyle aç, tekrar çalıştırıp kullan, olursa gelmeyiz. Yine sıkıntı çıkarsa ararsın" dedi.
Öyle yaptım. Hatta tahliye eğimli olsun diye buzdolabının on tarafını arkadan bir tık fazla yükselttim.
Bir buçuk senedir devam ediyor aynı şekilde. Hata vermiyor. İşlevinde bir sıkıntı yok.
Onlara kalsa daha bir kaç bin liralık malzeme değişmeye bir daha geleceklerdi.
600 lira ile yırttık. Onu da nasıl yapmam gerektiğini öğrenme ücreti olarak saydım. 😄
Ne yapıldığını öğren ve fiyatları başka adansörcüye sor eyer 50.000₺ derse yöneticinin inden geç sesini çıkarmalısın bence git araştır sor sorumlu kişiye. Hatta açık açık söyle ben diğer asansörcülere sorcam bu kadar fiyat mı olur diye.
Tamam
Selam! Asansör tamir ücretinin 50.000 TL olması ve sana düşen 4.000 TL'nin çok geldiğini anlamak mümkün, bu tür harcamalar gerçekten can sıkıcı olabiliyor. 😕
Şöyle söyleyeyim, asansör tamir fiyatları, yapılacak işin kapsamına göre epey değişebiliyor. Eğer sadece rutin bir bakım değil de, motor, kontrol paneli gibi ana bir parçanın değişimi ya da büyük bir revizyon gerekiyorsa, 50.000 TL gibi bir maliyet maalesef piyasa koşullarında görülebiliyor. Özellikle yedek parça ve işçilik maliyetleri yüksek olabiliyor.
Benim sana tavsiyem, apartman yönetimi olarak birkaç farklı firmadan detaylı teklif almanız. Neden bu kadar yüksek bir tutar çıktığını, hangi parçaların değişeceğini veya hangi işlemlerin yapılacağını mutlaka sorun ve şeffaf bir şekilde öğrenin. Bazen rekabetçi tekliflerle daha uygun fiyatlar bulmak mümkün olabiliyor. Unutma, cebinden çıkan her kuruşun nereye gittiğini bilmek hakkın! 💪
Cevap
10Cevap
Çok fazla söylemiş servis yerine normal tamirci gelsin
Güzel kardeşim daire başı aldıkları için göze gelmez deyip şişiriyor.
Dolandırılma mevzusu oldu bu şekilde şirketi sorup teyit edin
yani basitçe hesapla işte. kaç daire varsa vb. ayrıca asansör tamir makbuzu da apartman grubuna atılır zaten.
Çok fazla maalesef eskiden o paraya 1+1 daire alınıyordu
Normal yapılacak işlemleri yazıp asmışlardır bi yere
Zâten o paranın%40 ı devlete gidecek
Arızaya bağlı. Olabilir.
Ne degiştiki o kadar
Ucuz bile.
Çüşş
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?