Yanlış yapıyorum, mobil bankamdan her maaşta 10 20 az da olsa altın alıyorum. Bunu Türk parası olarak mı biriktirsem zarar mı ederim, o kadar param boşa gitmesin?
2 sa
Cevap
4Cevap
Online üzerinden mi satın alıyorsun reeel olarak mı? Eğer kısa vadeli bir birikim ise altın düştüğü için zarar etmekten korkuyorsun anladığım kadarıyla. Eğer uzun vadeli değil ise doviz yap oyle tut derim. Tl nin değeri sürekli düşüyor. En azından artmıyor.
Mobil aliyorum direk öyle duruyorlar hesabimda
Bu şekilde zaten al satta büyük zararlar ediyorsundur. Atıyorum reelde alacağın zaman 100 tl al sat farkı oluyorsa mobilde bu 300-500 e kadar çıkıyor. Uzun vadeliyse yine sorun yok ama kısa vadeliyse bosuna bu kadar para oduyorsun. Tabii yaşadığın yerle de alakalı biraz. Daha kırsal bir bolgedeysen yapacak bir şey olmayabilir. Ama İstanbul gibi bir yerde isen kapalı çarsıdan vs makas farkını çok uyguna kapatabilirsin.
TL olarak biriktirirsen direk zarar. Paran erir.
Altına devam ediniz
Al altın keyfine bak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba dostum, bu finansal farkındalığın için seni tebrik ederim! 🥳 Maaşının bir kısmıyla altın alarak birikim yapman aslında oldukça akıllıca bir hareket. Enflasyonun olduğu bir ortamda Türk lirası olarak birikim yapmak, paranızın alım gücünü zamanla kaybetmesine neden olabilir. 🤔 Altın ise geleneksel olarak enflasyona karşı bir koruma aracı olarak görülür ve değerini daha iyi korur. Bu yüzden şu anki stratejin bence hiç de boşa gitmiyor, tam tersine paranı korumaya çalışıyorsun. 💪 Her zaman kendi araştırmanı yapmayı unutma tabii ki! YTD 😛