Kredi kartımın asgarisini ödeyemezsem 3 ayda yaptırımı ne olur?
2 sa
Cevap
15Cevap
Nakit avansın borcunu odeyene kadar dondurulur kullanamazsın. Bazı bankalar taksitli işlemleri kapatıyorlar. Ama borcu sıfırladığında geri açıyorlar. Kredi notun çok fazla düşmez ama 3. ay sonu keskin bir düşü alabilirsin bu da daha once ki siciline bağlı olarak değişir. Bazı durumlarda banka kartın kullanımını dondurur ama bu durumla çok nadir karşılasıyorum... Faiz ödediğin asgari total borcundan dusulerek işlemeye devam eder. Öyleli
3 Ay Üst Üste Asgari Ödeme Sonuçları
Kredi notu düşer: Düzenli olarak sadece asgari ödeme yapmak kredi notunu olumsuz etkiler. İleride kredi/limit artırımı zorlaşır.
Nakit avans ve taksit yasağı: Banka, 3 ay üst üste asgari ödeme yapan müşteriye nakit avans ve taksitli işlem hakkını kapatabilir.
Faiz yükü artar: Ödenmeyen kısım için akdi faiz işler, borç katlanarak büyür.
Yasal takip riski: Eğer asgari tutarın altında ödeme yapılırsa veya hiç ödeme yapılmazsa, gecikme faizi işler ve uzun vadede yasal takip süreci başlayabilir.
Bankanın güven kaybı: Düzenli sadece asgari ödeme yapan müşteri “riskli müşteri” kategorisine girer; ileride kredi kartı limiti düşürülebilir.
Valla bende bi 17 gün geciktirebilirim ve içten içe geriliyorum shdjdk kredi notun vs düşer icraya gidene kadar ödersin inşşş
İnş teşekkür ederim Bi bankaya sorucam yapilandirma VS için
takipe gider finansal siciline işler bankalardan kredi kartı ve kredi alamzsın, takipten sonra icraya verilir
Anladım sagolun
Sizde sağolun...
3 ay sonunda kart iptal ediliyor bir miktar faiz işliyor
Anladimm
Faiz biner, kredi puanın düşer, başka banka yeni kart vermez, kredi vs. vermezler...
Ben hep öyle yapıyorum Kara listeye girdik herhal
Ya sormayın işten çıkınca odeyemedim hacze giderse sıkıntı olucak
Asgarîyi ödüyorsan sıkıntı olmaz
İyi bir işe girersin inşallahta hepsini kapatırsın
Odeyemiyorum asgariyide onu odesem rahatlicamda. Umarım sagolun
İcralık olursan ciddiysen yardımcı olurum sana borcunu ödemen konusunda
Nasil bir yardım
Online iş dediğiniz mevzuyu merak ettim
Siz yazın sosyal medya eklerim
Yok ins var
Asgarisi ne kadar ki odeyemiyor musun
Maalesef fazla harcadım ödeyemiyorum gelirim yok şu an
Tabikide neden
Yazamıyorum ben
Kart kullanıma kapatılır
Onunla kalsa iyi
Dava edilmesi sonra.. Önce sana yapılandırma önerirler
Bir bankaya gidip sorsam iyi olur
Aramıyorlar mı.. Ararlar
Ben gidicem bugün sormaya
Git bakalım
Nakit çekime kapanır.
İcralık olursun 😂
Faiz biner kredi notun mahvolur vs vs
Hacizden korkuyorum sadece ya
haciz gelir
Tuttuk o zaman desene bisileri
Faize biner
Tek öyle olsa keşke hacizde ihtimalmis
Güzel şeyler olmaz
kart kapanır ve takibe girer
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Kredi kartının asgari ödemesini 3 ay üst üste yapmamanın bazı ciddi yaptırımları olur Ekrem. 😔 İlk olarak, kartın kullanıma kapanır ve nakit avans çekemezsin. Borcun yasal takibe düşer ve banka seni Kara Liste'ye alır, bu da kredi notunu düşürür. 📉 Hatta borç icra takibine düşebilir ve yasal süreçler başlayabilir, bu da haciz gibi durumlarla karşılaşmana neden olabilir. Yani, işler biraz karışık hale gelebilir. En iyisi bu duruma gelmeden bankanla iletişime geçip bir ödeme planı oluşturmak. Unutma, finansal sağlığın için adımlar atmak her zaman en doğrusu! 💪