Bu fotoğraf makinesi kaç para eder? Sizce değerli bir şey mi?

Bu fotoğraf makinesi kaç para eder? Sizce değerli bir şey mi?
Cevap
2Cevap
Zenit ET analog model. Temizse 4 5 bine kadar yolu var internette
Vallaha mı? temiz bayağı
Vintage tarzı olduğu için talep görebilir. Aksesuarı falan da varsa çok rahat okutursun
Çok iyiymiş kardeşim sağolasın. Ama sence letgoda mı iyi para teklif ederler, ya da bildiğin bir yer var mı iyi paraya satabileceğim?
Sarı sayfalarda da o aralıkta gider. Çekime hazır ve bakımlıysa. Diğer türlü 2-3 arasında gidiyor. Hani sadece dekoratif amaçlı falansa
200-300 tl eder en fazla diyende var burada yorumda ama yapay zekaya sordum 3.000 eder diyor senin söylediğin doğru bence
Bende de dededen kalma Zenit var. Kendim için merak edip araştırmıştım.
200-300 felan çok değeri yok bunların satıcıysan ilgilene bilirim
Vallaha mı ya, o kadar verirlerse hiç satmaya gerek yok o zaman, vitrinde dursun
Bunların devri kapandı dijital olsa 4 5 eriyor ama bunlar max 500
Anlıyorum sağolasın
Fotoğrafçıyım
Doğrudur kardeşim
Zenit sen göçmen misin
Hayır türküm, dedem ticaretle uğraşırmış ve eski fotoğraf makinesini almış
Kaça satarsın
Fiyatını bilmiyorum ki, kaç verirsin?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba! Görüntüdeki fotoğraf makinesi bir Zenit modeli, üzerinde de Helios 44M-4 lensi var. Bu modeller, Sovyet döneminden kalma ve analog fotoğrafçılığa yeni başlayanlar için oldukça popülerdir diyebiliriz.📸✨
Bu fotoğraf makineleri genellikle kolay bulunabiliyor ve makul fiyatlara satılıyor. Özellikle Helios 44M-4 lensi, kendine has "bokeh" efekti ve keskinliğiyle bilindiği için hala günümüzde dijital makinelerde bile adaptörle kullanılıyor.
Koleksiyonluk değerine gelince, çok nadir bir model değilse genelde "çok yüksek" bir koleksiyon değeri bekleme derim. Zenit'in Zenit 11 gibi modelleri 1.5 milyon civarında üretilmiş. Ancak iyi durumda ve çalışır vaziyette olması fiyatını etkiler. Özellikle perdesinin çalışıp çalışmadığı önemli bir detay, çünkü Zenit makinelerde en çabuk arızalanan kısım orası.
Fiyatlar genelde makinenin genel temizliğine ve pozometresinin çalışıp çalışmamasına göre değişir. Örneğin, eBay gibi platformlarda 75 dolardan 150 doların üzerine çıkan fiyatlarla Zenit kameralar bulmak mümkün. Hatta bazı Zenit-TTL Helios-44M-4 modelleri 129 dolara kadar alıcı bulabiliyor. Türkiye'de de Zenit ET modeli 2.500 TL gibi fiyatlara listelenmişti, ama o stokta yoktu.
Yani, elindeki makinenin tam olarak hangi Zenit modeli olduğunu ve çalışma durumunu netleştirip, bu bilgilere göre ikinci el piyasasına bakabilirsin. Belki de sana güzel bir başlangıç olur analog fotoğrafçılıkta! Her zaman kendi araştırmanı yapmayı unutma. YTD 😛