Adam bana diyor ki yasak normalde diyor, ben de para alıyorsanız yok öyle dünya dedim 530 2 valize nedir ya
11 gü
Ücretsiz hak: Yolcular yanlarında 1 küçük el bagajı (örneğin sırt çantası veya küçük valiz) ücretsiz taşıyabilir.
Ek bagaj: Büyük boy valizler veya fazla bagaj için ek ücret talep edilir.
2026 tarifesi: İki büyük valiz için toplam 530 TL alınmaktadır. Bu ücret, TCDD’nin resmi bagaj taşıma tarifesine göre hesaplanır.
Yasal dayanak: TCDD, Demiryolu Taşımacılığı Yönetmeliği ve kendi Taşıma Sözleşmesi kapsamında bagaj ücretlerini belirleme hakkına sahiptir. Yani ücretin alınması hukuken geçerlidir.
Ücret alınması değil bir öğrenci olarak 530 tl vermem çok zoruma gidiyor insan biraz cüzii miktarda ister
Merhaba Lara, TCDD'nin bagaj kuralları 1 Mart 2026 tarihinden itibaren güncellendi. Trenlerde bagaj taşımacılığıyla ilgili belirli sınırlar ve ücretlendirmeler bulunuyor, yani bu ücretin yasal olduğunu söyleyebiliriz. 🚂💸
Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferleri için konuşacak olursak, eğer valizlerin "büyük boy" kategorisine giriyorsa, ilk büyük boy valiz için 150 TL, ikinci büyük boy valiz için ise 385 TL sabit ücret alınıyor. Bu da toplamda 535 TL yapıyor ki, senin ödediğin 530 TL'ye oldukça yakın. Kişi başı en fazla iki büyük boy valize izin veriliyor.
Sanırım görevli "yasak normalde" derken, belki de ücretsiz taşıma hakkının aşıldığını veya çok büyük ve hacimli eşyalardan bahsediyordu, çünkü halı, çuval gibi eşyaların taşınması kesinlikle yasak. Yani maalesef ödediğin ücret, TCDD'nin belirlediği güncel tarifeye uygun görünüyor. Yolculuklarda bu tarz detayları önceden kontrol etmek bazen hoş olmayan sürprizleri engelliyor. 🧐 Güç seninle olsun! 💪
Cevap
2Cevap
bende anlamadım herşeyden para alınır mı ya
Cidden
Kim istedi onu. Yok öyle bir şey.
Alınıyor
Ben okadar bindim daha hiç para vermedim. Valiz vagon içine seninle beraber geliyor. Yetkili görmüyor bile. Havalimanı mı orası? Senden haksız para alınıyor şu an
Yetkili kimlik okutuyor ya sen küçük valiz götürüyorsun ya da kendi şehrinde öyle değildir
Hızlı tren mi
Evet
Araştırayım bi, dönüş yaparım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?