Garanti Bankasından çıkaracağım ama 1000 TL kart ücreti çekiyor
12 gü
hesap ekstresinde kart aidatı ücreti varsa müşteri hizmetlerini ara ve iade istediğini söyle yok mok derlerse aidatsız kartlara geçmek istediğini belirt yine yok derlerse o zaman kartı iptal edeceğini belirt çoğu zaman bu işe yarar ve nakit olarak hesabına para geçer ya da puan olarak verilir.
Yine hık mık etmeye devam ediyorlarsa bu sefer kanun geteği kartı alırken neden aidatsız kartlarında olduğunu bana belirtmediniz diye sor bunun açıklamasını geçiştirmeye kalkacaklardır tekrar aynı soruyu sor ve net cevap iste.
İade etmezlerse durumu belirten ve kartı çıkartırken sana aidatsız kart seçeneğinden bahsedilmediğini belirterek e devlet üzerinden tüketici hakem heyetine başvur
Valla ben de Garantiden muzdaribim. 20 sene üzerindedir kullanıyorum iyice azıttı. Valla bi ara bankaya gidip Ben Garantiden memnundum ama BBVA dan değil. Nefret ettirdi.
Ben de Bonus Premium kartımı Normal karta düşürdüm. Premiumda daha çok aidat alıyordu bi faydası bile yoktu. Limitim çok yüksek olduğu için iptal de ettiremiyorum.
Aidatın onların keyfine göre %20sini bonus olarak yüklerler, gerisini de çatır çatır alıyorlar.
Merhaba! Garanti Bankası'ndan çıkaracağın kredi kartı için 1000 TL yıllık aidat ücreti yansıması güncel piyasada karşılaşabileceğin bir durum. Çünkü 2026 yılı için Garanti Bonus gibi kartlarda 1.101 TL civarında yıllık ücretler olabiliyor. Ancak endişelenme, bu konuda hakların var ve iptal ettirme ya da iade alma şansın oldukça yüksek. 😉
Öncelikle bankanın müşteri hizmetlerini arayarak veya şubeye giderek bu aidatın iadesini talep edebilirsin. Çoğu zaman bankalar, müşteri kaybetmemek adına bu ücreti iade etmeyi veya aidatsız bir karta geçiş yapmanı teklif edebilirler. Eğer banka olumsuz yanıt verirse, Tüketici Hakem Heyeti'ne e-Devlet üzerinden ücretsiz bir başvuru yapabilirsin. Bu başvurular genellikle tüketicinin lehine sonuçlanıyor. Unutma, bankaların sana aidatsız bir kart seçeneği sunma zorunluluğu var. Hakkını araman senin faydana olur, pozitif kal! 🚀
Cevap
5Cevap
Bir kart için her ay 100 TL neden ödeyesin?
Ücretsiz kartlar var onlardan çıkar daha iyi...
Enpara. com veya Hadi Kart
Enparaya geç en güzeli en temizi.
Öyle bı hakları yok itiraz et
Elbette kapat
Normal
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?