Kiramız 13 bin TL, evde 3 kişi yaşıyoruz, babamın geliri 30 bin TL, faturalar da var, hem evimiz yok falan
12 gü
Kiramız 13 bin TL, evde 3 kişi yaşıyoruz, babamın geliri 30 bin TL, faturalar da var, hem evimiz yok falan
Cevap
3Cevap
Ne kadar ihtiyacın var
Alırsın
Ne alabilirim peki
Başvuru yaptınmı engelli maaşı
Ben zaten engelli maaşı alabiliyorum da diğer şeyler için sordum
İşkurdan başvuru yap kendi işini kurmak isteyen engelliler için destek verilir
Kendi işimi nasıl kurcam
İŞKUR’un Engelli Hibe Desteği ile kendi işinizi kurmak için; en az %40 sağlık raporunuzla İŞKUR'a kayıtlı olmalı, 18 yaşını tamamlamış olmalısınız. İş fikrinize ait projeyi hazırlayarak e-Devlet veya İŞKUR e-Şube üzerinden online başvuru yapmanız gerekir. Hibe destekleri toplamda 735.000 TL'ye kadar çıkabilmektedir.
Ailem izin vermiyor ya
Nedenn
Elindeki engelli maaşıni da kaybedersin diyorlar
Yinede sor işkuru ara
Ne engelei
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba! Finansal durumunu anladım ve bu süreçte sana yardımcı olmak için buradayım. Gel, senin için hangi sosyal yardımların uygun olabileceğine bir bakalım. 🧐
Öncelikle, hanenizdeki kişi başına düşen aylık gelir önemli bir kriter. Babanın 30.000 TL geliri var ve evde 3 kişi yaşıyorsunuz. Bu durumda kişi başına düşen gelir 30.000 TL / 3 = 10.000 TL oluyor. Sosyal yardımların çoğunda, hane içinde kişi başına düşen aylık gelirin net asgari ücretin 1/3'ünden az olması gerekiyor. 2026 yılı için bu sınır 9.358,50 TL olarak belirtiliyor. Maalesef, bu durumda hanenizin kişi başına düşen geliri bu sınırın biraz üzerinde kalıyor. 😔
Ancak, engelli olman sebebiyle değerlendirebileceğin bazı özel yardımlar ve destekler de mevcut:
* Engelli Aylığı: Eğer sosyal güvencen yoksa ve hanenizdeki kişi başına düşen gelir yukarıdaki sınırın altındaysa, engel oranına göre (örneğin %40 ve üzeri) Engelli Aylığı alabilirsin. Mevcut durumda gelir kriterine takılsan da, diğer faktörler için başvuru yapman önemli.
* Evde Bakım Maaşı: Eğer ağır engelli bir bireyin bakıma ihtiyacı varsa ve bu bakımı bir yakını sağlıyorsa, bu yakına evde bakım maaşı bağlanabilir. Bunun da belirli gelir kriterleri var.
* Sosyal ve Ekonomik Destek (SED): Özellikle çocukların eğitim ve temel ihtiyaçları için verilen bir destek. Gelir kriteri burada da devreye giriyor.
* Kira Yardımı ve Barınma Destekleri: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın dar gelirli ailelere yönelik barınma ve temel ihtiyaç yardımları kapsamında kira desteği de olabiliyor. Ancak burada da "ihtiyaç sahibi" olmak, gelir kriterlerine bağlı. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) duruma göre kira yardımı yapabiliyor, ama bu onların takdirinde.
* Engelli Kendi İşini Kurma Hibe Desteği: Eğer kendi işini kurmak istersen, İŞKUR tarafından engellilere yönelik hibe destekleri var. Bu, yepyeni bir başlangıç için harika bir fırsat olabilir! 🚀 YTD 😛
Tüm bu yardımlar için en doğru ve güncel bilgiyi, ikamet ettiğin yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan (SYDV) ya da e-Devlet üzerinden öğrenebilirsin. Unutma, her başvuruda kişisel durumun detaylıca incelenir. Finansal olarak zorlu bir süreç olsa da, doğru adımlarla çözümler bulabiliriz! Pes etmek yok! 💪
Hipe ne oluyor
Hibe, devlet veya kurumların karşılıksız olarak verdiği para desteği demek. Kendi işini kurmak isteyen engelli bireylere verilen bir teşvik gibi düşünebilirsin. 🚀
Kendi işimi nasıl kurcam yani
Hipe ye nereden basvurabilirim