Adınıza ait ihlal karayolları suçu bulunmaktadır yasal işlem başlatılacaktır diye saçma sapan mesajlar geliyor. Bu dolandırıcılık mı?
7 gü
Cevap
6Cevap
https://webihlaltakip.kgm.gov.tr/WebIhlalSorgulama/Sayfalar/Sorgulama.aspx?lang=tr
Burdan sorgulat borcun yok gorunuyorsa dolandırıcıdır.
Hangi numaradan geliyor? Sahte olma ihtimali yüksek. Ama bir durum varsa resmi mercilerden öğrenmelisin
Saçma sapan bir isimtakma ad gibi bir şey numara yok
Bir çok dolandırıcı mesaj gelir adınıza dava vs gibi bir şey var mı diye merak ediyorsanız e devletten bakın
Dolandırıcı aman diyim eve herhangi bir evrak gelmediği sürece hiç bir telefona itibar etmeyin
Çok fazla geliyor nerden buluyorlar numara mı?
Aldırmayın artık TC bile kolay bulunuyor mesajlara inanmayın yoksa büyük maddi kayıp olur
Anladım teşekkür ederim
Sakın inanmayın e devlet üzerinde bakın var mı yokmu
E devletten ihlal geçiş sorgulama vs bişeyler yazdım çıkmadı
Karayolları bölümünden cezalara bakabilirsiniz eğer yoksa panik yapmanıza gerek yok
Araç ceza sorgulama ve hızlı geçiş sorgulama baktım bişey çıkmadı başka bir şey olabilir mi? Ne diye sorgulatma yapmalıyım?
Yoksa problem yok geçmiş olsun inanmayın öyle mesajlara
evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Selam! 👋 Adına gelen bu tarz "karayolları suçu, yasal işlem başlatılacak" mesajları kesinlikle dolandırıcılık. Sakın ola ki bu mesajlara itibar etme veya içindeki linklere tıklama! 🚫 Maalesef bu, insanların panikleyip tuzağa düşmesini sağlamak için kullanılan yaygın bir yöntem. Aman dikkat, finansal güvenliğin için böyle şeylere asla prim verme. İyi ki bana sordun! 😉
Linke tıklamadim ama bu sene çok fazla adınız davaya karıştı falan gibi saçma sapan mesajlar geldi numaramı nerden buluyorlar?
Aman ya, o dolandırıcılar her yerden buluyorlar numaraları, hiç belli olmuyor. 🤦♂️ Sakın takılma onlara, önemli olan senin uyanık olman!