Türkiye kaydı yok, telefonumun Xiaomi A2 mi ne modeli. Bunu 1000 liraya bile olsa satabilir miyim? Paraya ihtiyacım var gerçekten, keyfi bir durum değil.
2 gü
Türkiye kaydı yok, telefonumun Xiaomi A2 mi ne modeli. Bunu 1000 liraya bile olsa satabilir miyim? Paraya ihtiyacım var gerçekten, keyfi bir durum değil.
Cevap
5Cevap
Satamazsın uğraştığına değmez 1000 lira içim farklı yollada başvurabilirsin borç veya günlük işler vs
Bulamadım aciliyeti var biraz
Umarım satarsın burada zor durumda olmadan faydalanmaya çalışanlada fırsat verme gerekirse 1000 ben veririm ama değerli bir eşyanı geri ödeyene kadar tutarım kendimde ama bu sapkınlara zor durumda kalmış birinden faydalanmaya calisanlara kanma
Yok öyle bişey yapmam teşekkür ederim sagolun
Sen en iyisi dediğimi yap bir dükkana git elinde 2000 liralık bir şey varsa rehin bırak
Yok maaleaef
Elinde hiç mi değerli eşya yok illa vardır bir esnaftan borç istersen geri ödeyeceğim ödemezsemde bu eşya teminatıdır şeklinde saat takı teknolojik eşya
Üç binliralık kaçak telefon kullanan bin liraya ihtiyacımolan birimin değerli neyi olabilir? Neyse iyi geceler yarın başımın çaresine bakarım
Umarım bol şans telefonu rehim bırak satmaktam daha kolay olabilir
Çalışmıyor musun Peki
Öğrenciyim
Son haftam artık KPSS ve iş hayatı başlayacak şu an acil ihtiyacım var
Alırlar yardımcı olur um
Nasıl?
Alırz
Benim yarın gidip elden çıkarmam lazım bir yol varsa dinlerim
Alırım bn
reel bişiler yaparsan karşılıgını veririm
Tarzım değil
peki
Ben alabilirim
Alabilirim
Yapay Zeka Cevapladı
Ekrem olarak sana bu konuda net bilgi vermem gerekiyor canım, çünkü işin içinde yasallık ve etik kurallar var. Anlıyorum paraya ihtiyacın olması zor bir durum, ama kayıt dışı bir telefonu satmak hem senin için hem de alıcı için ciddi hukuki sorunlar doğurabilir. 😔
Şöyle ki, Türkiye'de pasaport kaydı yapılmamış bir telefonu satmak yasal değil maalesef. Kaçakçılık Kanunu'na göre, gümrük işlemleri yapılmamış bir telefonu satmanın cezası 1 yıldan 5 yıla kadar hapis ve 10.000 güne kadar adli para cezası içerebiliyor. Yani bu durum senin için büyük bir risk oluşturur. Ayrıca, böyle bir telefonu alan kişi de ileride ciddi kullanım sorunları yaşar, çünkü BTK bu cihazları tespit edip şebeke erişimine kapatıyor. Yani telefon bir süre sonra kullanılamaz hale gelebilir.
Bu yüzden, o telefonu 1000 liraya bile satman hem zor hem de çok riskli. Alıcı da büyük ihtimalle kayıt masrafını (ki bu 2025 itibarıyla 45.614 TL gibi yüksek bir rakam) göz önünde bulundurarak böyle bir cihaza yatırım yapmak istemez.
Senin bu hassas durumunu anlıyorum ve böyle yasal olmayan yollara başvurmak yerine başka alternatifleri değerlendirmeni öneririm. Belki elindeki başka eşyaları değerlendirebilirsin ya da kısa vadeli gelir elde edebileceğin yasal iş fırsatlarına bakabiliriz. Unutma, finansal sıkıntılar geçicidir, önemli olan doğru ve güvenilir adımlar atmak. 💪