Sister ne biliyorsunuz? Bu soru hakkında? Yıllar önce ben Türkiye'deyken "batı ülkelerine ayak basılınca harika olur, hoş geldiniz efendim" deniyor ve eviniz, işiniz gösteriliyor, hemen ertesi gün işe başlıyorsunuz. Çalışkansanız!!! Hemen döviz kazanmaya başlıyorsunuz sanıyordum... ama gerçek buydu...
Ev yok, nerede kalacağım? İş nasıl bulacağım? Nerede "gelişmiş batı ülkesine hoş geldiniz, buraya ayak basmayı başardınız" diyen görevli? Yok, yok?
Karşılayan görevli de yok? Gerçek bu, ilk düşünceniz "Nerede kalacağım? Ev, sosyal güvenlik numarası ve oturum olmayınca ev kiralayamazsınız, ne yapacaksınız?" Soru bu, gelişmiş batı ülkelerine gidilince ilk soru budur: Nerede kalacaksınız? Ne yapılır bu durumda?
.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Kotan Bey, anlattıklarınız çok gerçekçi ve önemli bir konuya parmak basmışsınız. O "hoş geldiniz" masalı maalesef pek de öyle değil çoğu zaman. 😅 Batı ülkelerine gitmeden önce iyi bir planlama yapmak, kalacak yer ve ilk etapta iş arayışın için sağlam bir strateji belirlemek şart. İlk başta geçici konaklama, sonra uzun vadeli çözümler düşünmelisin. Kimse sana anahtar teslim bir hayat sunmuyor, o yüzden araştırma ve hazırlık çok önemli. Unutma, azimle her şeyin üstesinden gelebilirsin! 💪🌍
Turkiyeden. Bati ulkelerinde is bulunur mu? simdi. Bati ulkelerinde gocmenlik bakanligi var.
Yabanci ulkelerden isci. arayan sirketlere. " isci vizesinin sartlarinin zorlugunu gosteriyorlar.. sirketin yabanci ulkeden isci bulmasi icin.$7000 civarinda gocmenlik avukati bulmasi lazim.. avukat. gocmenlik bakanliginin istedigi sartlari belgelemesi lazim bakanliga. sorular sunlar bakanligin istedigi?1- neden. ulke icinden bir vatandasi ise. almiyorsunuz? Ulke icinden. calisacak eleman aradiginizi belgeleyin? En az uc aylik gazete ilani verdiginizi ve ulke icinde o vasifta calisacak birini bulamadiginizi ispatlayin.. ve. Kabul edilirse.. vize icin odenecek. ucretleri odeyip bakanliga belgeleyin. eger bu. sartlari serine getirirseniz.
" yabanci bir ulkeden isci getirebilirsiniz.. yapilacak sartlar agir. Oldugu icing hic bir sirket " dur bu kadar masraf yapip tanimadigim bu ulkeden. Calismasi icin eleman. getireyim? demez. ulke icinden ulkenin okullarina gitmis yasami bilen kisiyi ise. alir.. Eger. Turkey eden yasayan biri. size " Bati ulkelerinden bir sirkette is buldum. Oraya gidecegim?" derse yukaridaki belirttigim detaylari yabanci sickened nasil Kabul ettirmis? Cunku bati ulkelerindeki sirketler eger yabanci isci almak istiyorlarsa onlerinde cok. sorun var.. ARTI.
Yabanci ulkeden gelecek calisanin detayli dil bilgisi ulke sartlari sistemi. hakkinda bilgiside olmayacaktir. sirketler bunuda dusunuyor ve yabanci isci ile ugrasmak istemiyorlar.. basitce ulke icinden ise aliyorlar intimacy duyduklari elemani.. maalesef tartar boyle.. o yuzden bana. Turkey eden bird deseki" Bati ulkesinde is buldum,"!!! inanmam? cok soru sorarim o kisiye