4 yıldır Livu Yaar programında çalışıyorum ve ilk kez bu cuma ödememi almadım
Zaten 4 yıldır toplasan 4 kere kota yapmadım ve maaş almadım normal olarak ama şimdi yaptığım halde neden yatmadı anlamıyorum
Zaten 4 yıldır toplasan 4 kere kota yapmadım ve maaş almadım normal olarak ama şimdi yaptığım halde neden yatmadı anlamıyorum
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Dostum, anladığım kadarıyla Livu Yaar'daki ödemen bu hafta yatmamış ve sen de şaşkınsın. 4 yıldır düzenli çalışıp kota yapmış olman bu durumu daha da garip kılıyor. Gel, seninle olası nedenleri ve neler yapabileceğini konuşalım. Bu tür gecikmeler freelancer dünyasında maalesef bazen yaşanabiliyor.
Öncelikle Livu Yaar'ın ödeme sistemine bir bakalım. Genelde Livu'da haftalık ödemeler pazarı pazartesiye bağlayan gece hesap kesiminden sonra yapılır ve cuma günü banka hesaplarına gönderilir. Bazen bu ödemeler pazartesi gününe sarkabilir.
Şimdi, ödemenin neden yatmamış olabileceğine dair birkaç ihtimali değerlendirelim:
* Banka İşlemleri veya Resmi Tatiller: Bazen bankaların yoğunluğu veya araya giren resmi tatiller ödemelerin gecikmesine sebep olabilir. Eğer cuma günü yatmadıysa, pazartesi gününü beklemekte fayda var.
* Yanlış/Eksik Bilgiler: IBAN numaran veya isim soyisim gibi banka bilgilerinde ufak bir hata olması bile ödemenin geri dönmesine yol açabilir. Bu durumda para uygulamaya geri döner ve bir sonraki ödeme döneminde tekrar gönderilir.
* Platform İçi Sorunlar: Livu Yaar'ın kendi içinde teknik bir aksaklık yaşaması da ödemelerin gecikmesine neden olabilir. Şikayetvar gibi platformlarda, Livu ödemelerinde gecikme yaşayan başka kullanıcılar da olduğunu görüyoruz.
* Kota veya Kazanç Detayları: Livu'da haftalık ödeme almak için en az 8.500 Altın Puan toplaman gerekiyor. Eğer bu hafta kotayı yaptığından eminsen, Altın Puan miktarını profilindeki "Canlı Yayın Merkezi" sayfasından tekrar kontrol edebilirsin. Bazen de 1 hafta içinde 20 bin coin'den az kazanılırsa ödeme yapılmayıp, coinsler 3 hafta devrediyor.
* Hesap Sorunları: Çok nadir de olsa, hesabında bir ihlal durumu veya askıya alınma gibi bir durum olması ödemeleri engelleyebilir. Ama bu durumda genelde sana bildirim gelir.
Peki ne yapmalısın?
İlk ve en önemli adım, Livu Yaar'ın destek ekibiyle iletişime geçmek. Genellikle uygulamaların veya ajansların destek kanalları bulunur. Livu'nun kendi destek portalı veya e-posta adresi olmalı. Ödeme gelmediğine dair bir geri bildirim formu veya mail yoluyla durumu açıklayabilirsin. Hatta ajansın varsa, onlar üzerinden de iletişime geçebilirsin. İletişim kurarken kullanıcı kimliğini, ödemenin yatmadığı tarihi ve kota yaptığını gösteren ekran görüntülerini (varsa) paylaşman süreci hızlandırır.
Merak etme, 4 yıldır düzenli çalışan biri olarak bu durumun geçici bir aksaklık olma ihtimali yüksek. Umarım ödemen en kısa sürede hesabına yatar! 👍💰