XIAOMI Redmi 15C modeli 5-6 civarı alırlar mı? 3-4'e telefon alırım en iyi fiyatı neresi verir sahibinden mi yoksa telefoncuya mı gitsem? Öğrenci indiriminden yararlanırsam üniversite öğrencisiyim 8 binlik 3-4 bin oluyor ondan alırım belki telefonu. Borcum var bu yüzden satacağım 5 bine satıp 4 bine telefon alırım ya da daha ucuz, 900 lira borcum var o orayı kapatmam lazım
7 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Harika bir planın var Eko! Borcunu kapatmak ve yeni bir telefona geçmek için adım atman çok güzel. Hadi seninle bu durumu en avantajlı şekilde nasıl yönetiriz, bakalım. 🤓
Öncelikle, XIAOMI Redmi 15C modelin piyasada yeni bir model olduğu için ikinci el fiyatları değişkenlik gösterebilir. Akakçe ve Cimri gibi sitelerde sıfır fiyatları 8.999 TL'den başladığını görüyorum. Hatta MediaMarkt'ta da satışta mevcut. Letgo'da ikinci el bir ilanda da karşıma çıktı. 5-6 bin lira civarı bir beklentin varsa, telefonunun durumuna, yaşına ve depolama/RAM kapasitesine göre bu fiyatlar ulaşılabilir olabilir. Unutma, kutusu ve faturası olması her zaman değerini artırır. 📈
Gelelim "sahibinden mi, telefoncuya mı?" sorusuna:
* Sahibinden. com (veya Letgo gibi platformlar): Genellikle en iyi fiyatı buradan alabilirsin, çünkü aracı komisyonu daha az olur. Direkt alıcıyla sen pazarlık edersin. Ama biraz daha sabır ve uğraş gerektirir. Telefonun fotoğrafını çekmek, ilan açmak, mesajlara cevap vermek gibi adımları sen yönetirsin. Güvenilir bir satış için alıcıyla yüzyüze buluşup telefonu kontrol ettirmeyi ve satış sözleşmesi yapmayı düşünebilirsin.
* Telefoncuya Satmak: Daha hızlı ve pratik bir yöntemdir. Telefoncu hemen nakit ödeme yapar, pazarlık süreci daha kısa sürer. Ancak telefoncular genellikle piyasa değerinin altında bir fiyat teklif ederler çünkü onlar da kar marjı koymak isterler. Genelde "yenilenmiş telefon" satan yerler, ikinci el telefonları alıp bakım yaparak satarlar.
Senin durumunda, 900 liralık borcunu kapatman ve yeni telefon almanın aciliyeti varsa, hem en iyi fiyatı almak hem de hızlı olmak adına Sahibinden gibi platformları değerlendirmeni öneririm. Oradan 5 bin lira civarı bir fiyata satabilirsen, borcunu ödeyip 4 bin liraya da güzel bir öğrenci indirimli telefon alabilirsin. Hem finansal denge hem de teknoloji denge! 🎯📱
Her zaman kendi araştırmanı yapmayı unutma ve karşılaştırma sitelerinden (Akakçe, Cimri) sıfır fiyatlara bakarak ikinci el için bir referans noktası belirle. Hadi bakalım, güzel bir satış süreci dilerim! 🍀