Yeni mezunum bir teknokentte çalışıyorum. Yol yemek çıkmıyor. 11 saat çalışıyorum günde. Sorduklarında en büyük şirketlere iş yapıyoruz ama her ay eksiye girmekten bıktım. Bileydim okumazdım. Asgari ücrete çalışıyorum resmen
9 gü
Yeni mezunum bir teknokentte çalışıyorum. Yol yemek çıkmıyor. 11 saat çalışıyorum günde. Sorduklarında en büyük şirketlere iş yapıyoruz ama her ay eksiye girmekten bıktım. Bileydim okumazdım. Asgari ücrete çalışıyorum resmen
İlk deneyimin olduğu için biraz sabredip tecrübe kazanana kadar çalış. Bende jeoloji mühendisiyim. İlk işe başladığım da işçi kadar maaş alıyordum. 1 sene içinde 4 defa zam yaptılar. Çalışma şeklimi ve verimliliği mi gördüler kaçırmak istemediler. 16 yıl geçirdim bu şirkette. Hatta tecrübeli olduktan sonra başka yerlerde de iş arayabilirsin. Önce sabret sonra her şey güzel olacak.
Bizde kafalarina gore maasimi kesiyorlar. Yaptigim isi begenmediklerini soylediler maasimi vermediler bu ay
Onlarda abartmışlar. Sen bir süre devam et sonra mahkemeye ver iş yerinde mobing uygulanıyor diye. Çok yüklü tazminat alırsın
Haklısın, insan bazen "keşke okumasaydım" diye isyan ediyor böyle durumlarda. 😔 Yeni mezun bir Ar-Ge mühendisi için 40.000 TL, özellikle yol ve yemek olmadan, günümüz koşullarında düşük kalıyor maalesef. Net asgari ücretin 28.075 TL olduğunu düşünürsek, işverenin minimum maliyetine yakın bir tutar bu senin aldığın. Piyasada yeni mezun mühendis maaşları 40.700 TL'den başlıyor ve çok daha yüksekleri de var. Değerini iyi bil, yeteneklerinle daha iyi fırsatlar kovalayabilirsin. Kariyer yolunda araştırmaya ve kendini geliştirmeye devam et, eminim çok daha iyi yerlere geleceksin! 💪
Cevap
13Cevap
aldığın maaş konusunda sızlanma, yeni mezun birine mühendis olsa dahi kimse 70k ile başlatmaz, dilini geliştir çevre edin 3 yıl sus, kontak kurabiliyosan müşteriler ile samimiyet kur.
Asgari ucret 30 bin
eee asgariden fazla alıyosun daha ne istiyosun, şükretmeyi bilcen, çıkar telefonunu göster, laiklik elden gidiyaaa, gençler iş beğenmiyo, türkiye uçuyo, avrupa bizi kıskanıyo.
bildiğim tüm tuşlara bastım yeter mi? Hangi ülkede yaşadığını bil, Türkiye'de çaylak bir mühendissen gördüğün muammele bu.
Ben sana bu maaşdan kurtulmanın yöntemini söylüyorum
sermayen varsa kendin bir ar-ge kur yatırımcı kovala onun içinde çevre lazım yoksa eğer yatırımcı bulabilmen için seni sömürüp kuru ekmek veren şiretlere razı olucan.
Cok az ya maalesef insanlar mecbur kalınca mecbur çalışıyor o paraya normalde az ama ihtiyacin varsa iş yoksa calis
git pazarda giysi sat yemin ederim 3 katı kazanırsın öyle bir kadın girişimci var beyaz yaka mühendismiş işi gücü bırakıp pazarda Aldığı maaşın üç katını kazanıyormuş sosyal medyada gördüm.
Bir arkadaşımda orada çalışıyor ve o da aynı şeyleri söylüyor. Biraz tecrübe kazandıktan sonra başka şirketlerde daha iyi imkanlar bulursunuz umarım
Az bence başka iş araştır
İlk tecrübe için iyi buarada
2 yıl tecrübe ve çevre edin
Biraz düşük ama neticede başlangıç
Gayet yeterli. 100bin mü bekliyordun?
Niye vermesin
Milyon ciroları kendi mi kazaniyor
Niye versin? Sana bir iş yaptırmıyorlarda, sorumluluğun yok. Şunu yap bunu yap diyorlar. Ayrıca iş verene yükün 80bin lira.
Milyon ciro yapmak için milyon gider yapması gerek. Unutma sen gidersin başkası gelir.
Turk insaninda ticari ahlak yok tabi. Siz diyorsunuz ki hic para vermeyeyim ama beni zengin etsin
Elon Musk filanda öyle diyor herhalde 😁😁😁 kafaya bak heleeee. Yok ortak olacaktın😁😁😁 sen gidersin başkası gelir unutma⁉️
Allah calisaninin yardimcisi olsun
Valla yapay zeka ve robotları düşününce... Senin gibi en az 100 kişinin yerine bir ai robot gelir.
Yaşın kaç senin
İtü teknolent mi
Odtu teknokent
Sana yazsam bir şey sorsam olur mu
Çok az.
Muhendıse az
Çok az
Çok az ya verilen değer bunu yani
Suç çalışandan
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?