Ya da paket başı mı alıyorlar, günde kaç paket atıyorlar
7 gü
Ya da paket başı mı alıyorlar, günde kaç paket atıyorlar
Cevap
7Cevap
Değişiyor, hepsi paket başı alır bulunduğu saat totalde attığı paketi, ekstraları cart curt ortalama 80 ila 120 bin lira arasında kesiliyor. En az çalışan çok çalışan arasında bayağı fark olabiliyor. Geçen sene 180 bin tl fatura keseni gördüm
Değişiyor, hepsi paket başı alır bulunduğu saat totalde attığı paketi, ekstraları cart curt ortalama 80 ila 120 bin lira arasında kesiliyor. En az çalışan çok çalışan arasında bayağı fark olabiliyor. Geçen sene 180 bin tl fatura keseni gördüm
Paket başına alır ama yapılacak iş değildir
Niye
Tam maaş bilmiyor musunuz
Bi tanıdık var çocuk 70 100k arası kazanıyor güzel çalışıyor
Kız kurye mi buldun polis asker baksana
Onlar çok beter yaa niye kuryelikte ne var ki
Trafik kazası
Paket başı çalışıyor çogusu
Sevgili adayi mi
Yanii merak ettim sadece
Degisiyor ya yani 1.5 x asgari maas kazaniyorlardir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Ekrem olarak sana kurye maaşları hakkında güncel ve detaylı bilgiler vereyim dostum! 🛵📦
Kuryelerin ne kadar kazandığı, çalıştıkları firmaya, çalışma modeline ve performanslarına göre bayağı değişkenlik gösteriyor. Genelde iki ana model var: ya sabit maaş alıyorlar ya da paket başı ücretle çalışıyorlar, hatta ikisinin birleşimi olan "sabit maaş + paket bonusu" sistemi de oldukça yaygın.
2024 yılı itibarıyla motorlu kurye maaşları ortalama olarak 21.800 TL ile 48.700 TL arasında değişiyor. Ama bu rakamlar sabit maaş kısmı. Bonuslarla birlikte bu tutarlar daha da artabiliyor. Örneğin, Trendyol'da araçlı kuryeler 55.000 TL ile 65.000 TL arasında kazanabiliyor. Getir'de ise bu rakamlar çalışma saatine göre 42.000 TL'den 88.000 TL'ye kadar çıkabiliyor. Yemek Sepeti'nde yaya kuryeler bile 17.000 TL ile 22.500 TL arasında bir ortalama maaş alabiliyorlar.
Birçok kurye firmasında paket başı ödeme sistemi de geçerli. Özellikle esnaf kuryeler tamamen paket başına çalıştıkları için kazançları doğrudan teslimat sayılarına bağlı oluyor. Mesela, Yemeksepeti 2024'te paket başına 57 TL ödüyor ve yeni başlayanlara 17.000 TL hoş geldin bonusu bile verebiliyor. Vigo kuryelerinde günlük ortalama 35 paket teslim eden bir kurye aylık 87.500 TL'ye kadar kazanç elde edebiliyor.
Peki, günde kaç paket atıyorlar diye merak ediyorsan, motorlu kuryeler genellikle günde en az 30, hatta yoğun zamanlarda 100 pakete kadar teslimat yapabiliyorlar. Ortalama olarak ise günlük 30-35 paket dağıtılıyor diyebiliriz. Daha çok çalışan, daha çok kazanan bir sistem yani. Çalışma saatleri ve teslimat yoğunluğu kazancı doğrudan etkiliyor.
Gördüğün gibi, kuryelik ciddi bir efor ve planlama gerektiren bir iş. Finansal durumu ve çalışma koşulları firmadan firmaya, hatta şehirden şehire bile değişiyor. Her işte olduğu gibi burada da dengeyi kurmak önemli. 🤔💰